Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Matematika i zdrav razum

Matematika i zdrav razum

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-50897-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3000

Broj strana:

280

Težina:

746 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

42,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U knjizi su na popularan i jasan način, jezikom razumljivim i nematematičarima, opisani određeni temeljni događaji u povijesnom razvoju matematike, obrazloženi neki temeljni matematički pojmovi i izložen pojednostavnjen opis najvažnijih matematičkih područja.

Autor je nastojao bar donekle upoznati čitatelja sa suvremenim poimanjem matematičkih pojmova koji se često rabe i u svakodnevnom životu, kao što su broj, formula, jednadžba, prostor, skup, funkcija, relacija, struktura, grupa, linearnost, vektor, slučajnost, vjerojatnost itd. Pritom je težio da bude matematički korektan, ali i da čitatelja previše ne optereti mnoštvom apstraktnih simbola i izraza. Knjigu će s užitkom čitati svi koji zažele, uz ne previše uloženog truda i na zdravorazumskoj osnovi, i iz nje će, bar površno, upoznati glavne ideje koje su oblikovale suvremenu matematiku.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U knjizi su na popularan i jasan način, jezikom razumljivim i nematematičarima, opisani određeni temeljni događaji u povijesnom razvoju matematike, obrazloženi neki temeljni matematički pojmovi i izložen pojednostavnjen opis najvažnijih matematičkih područja. Autor je nastojao bar donekle upoznati čitatelja sa suvremenim poimanjem matematičkih pojmova koji se često rabe i u svakodnevnom životu, kao što su broj, formula, jednadžba, prostor, skup, funkcija, relacija, struktura, grupa, linearnost, vektor, slučajnost, vjerojatnost itd. Pritom je težio da bude matematički korektan, ali i da čitatelja previše ne optereti mnoštvom apstraktnih simbola i izraza. Knjigu će s užitkom čitati svi koji zažele, uz ne previše uloženog truda i na zdravorazumskoj osnovi, i iz nje će, bar površno, upoznati glavne ideje koje su oblikovale suvremenu matematiku.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter