Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Linearna algebra

Linearna algebra

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Damir Bakić


ISBN:

978-953-0-30878-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2997

Broj strana:

248

Težina:

730 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

55,80 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Linearna je algebra grana matematike koja proučava vektorske prostore, linearne operatore i sustave linearnih jednadžbi. Konkretnu realizaciju linearne algebre nalazimo u analitičkoj geometriji, odnosno u prostorima klasa orijentiranih dužina u dvije i tri dimenzije.

Ti su prostori ishodišna točka u izgradnji opće teorije vektorskih prostora i linearnih operatora. Svoje poopćenje, pak, linearna algebra nalazi u teoriji operatora i funkcionalnoj analizi.

Cilj je ovog udžbenika prikazati glavne rezultate linearne algebre u opsegu u kojemu se ta teorija uobičajeno izlaže studentima prve godine studija matematike. Načinom izlaganja i izborom materijala, prepoznatljivo je da je udžbenik ponajprije namijenjen matematičarima, ali i da će biti pristupačan i koristan studentima drugih fakulteta, posebice prirodoslovnih, tehničkih i ekonomskih. U sadržajnom smislu udžbenik se gotovo podudara s programom istoimenoga kolegija za studente prve godine dodiplomskog studija matematike na PMF-u - Matematičkog odjela Sveučilišta u Zagrebu. Gradivo je izloženo u šest poglavlja.

Svako poglavlje završava odgovarajućim skupom zadataka različite prirode. Neki su zadatci posve tehnički, drugi služe za vježbu apstraktnog rezoniranja, a u trećima se uvode novi pojmovi ili navode nove činjenice.

Iz sadržaja... 1. Uvod 2. Vektorski prostori 3. Matrice 4. Sustavi linearnih jednadžbi 5. Linearni operatori 6. Unitarni prostori.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x280
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Linearna je algebra grana matematike koja proučava vektorske prostore, linearne operatore i sustave linearnih jednadžbi. Konkretnu realizaciju linearne algebre nalazimo u analitičkoj geometriji, odnosno u prostorima klasa orijentiranih dužina u dvije i tri dimenzije. Ti su prostori ishodišna točka u izgradnji opće teorije vektorskih prostora i linearnih operatora. Svoje poopćenje, pak, linearna algebra nalazi u teoriji operatora i funkcionalnoj analizi. Cilj je ovog udžbenika prikazati glavne rezultate linearne algebre u opsegu u kojemu se ta teorija uobičajeno izlaže studentima prve godine studija matematike. Načinom izlaganja i izborom materijala, prepoznatljivo je da je udžbenik ponajprije namijenjen matematičarima, ali i da će biti pristupačan i koristan studentima drugih fakulteta, posebice prirodoslovnih, tehničkih i ekonomskih. U sadržajnom smislu udžbenik se gotovo podudara s programom istoimenoga kolegija za studente prve godine dodiplomskog studija matematike na PMF-u - Matematičkog odjela Sveučilišta u Zagrebu. Gradivo je izloženo u šest poglavlja. Svako poglavlje završava odgovarajućim skupom zadataka različite prirode. Neki su zadatci posve tehnički, drugi služe za vježbu apstraktnog rezoniranja, a u trećima se uvode novi pojmovi ili navode nove činjenice. Iz sadržaja... 1. Uvod 2. Vektorski prostori 3. Matrice 4. Sustavi linearnih jednadžbi 5. Linearni operatori 6. Unitarni prostori.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter