Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

100 najljepših nacionalnih parkova

100 najljepših nacionalnih parkova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: N/A


ISBN:

978-953-251-021-8

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2451

Broj strana:

208

Težina:

1600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

90,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova će vas knjiga povesti na putovanje do najljepših mjesta na Zemlji što ih je stvorila priroda.

LorOva knjiga, koja je objavljena na svim većim jezicima i u svim europskim zemljama, vodi vas na putovanje kroz 5 kontinenata, do najljepših mjesta na Zemlji koje je stvorila priroda, uz tisuće prekrasnih fotografija, karata i smjernica za posjetitelje.
Uz najpoznatije nacionalne parkove u svijetu, kao što su Yellowstone, Grand Canyon, otočje Galapagos, Mount Everest, Viktorijini slapovi ili primjerice, Veliki koraljni greben, po prvi put se u jednom stranom izdanju, uz veliki trud urednika i priređivača hrvatskog izdanja, pojavljuju i dva hrvatska nacionalna parka- Plitvička jezera i Kornati.

Uz predivne fotografije i opise geoloških i bioloških karakteristika svojstvenih samo njima, autori u tekstu navode i čari raznovrsne flore i faune, te pristupačnost i blizinu vodećim europskim prijestolnicama.

Klimatski uvjeti i posebna geološka svojstva gotovo svakog krajolika na Zemlji zajednički stvaraju niz nevjerojatno različitih okruženja, a svaki ima vlastiti osebujni šarm i jedinstvenu floru. Svaka izmjena godišnjih doba transformira prirodni krajolik, a igra svjetlosti između dana i sutona, kao i između dana i noći, svugdje je drukčija.

Zemlja je milijunima godina bila prepuštena sama sebi, sve dok moderna civilizacija nije počela narušavati njezinu prirodnu ravnotežu. Čovječanstvo je prekasno spoznalo prijeteću opasnost, pa su tek početkom dvadesetog stoljeća vlade diljem svijeta počele uspostavljati prirodne rezervate, prirodne spomenike ili parkove prirode. Ti su zaštićeni parkovi posljednja područja gdje mnoge životinjske vrste, kojima prijeti istrebljenje, mogu živjeti u miru.

Danas postoje tisuće osebujnih prirodnih rezervata diljem svijeta, a njihov se broj svake godine povećava. U ovoj knjizi su po prvi put u jednom svjetskom izdanju uvrštena i dva hrvatska nacionalna parka: Plitvička jezera i Kornati.

  • Originalni naziv: 100 Most Beautiful National...
  • Prevodilac: Vesla Velenčić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 240x350
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova će vas knjiga povesti na putovanje do najljepših mjesta na Zemlji što ih je stvorila priroda. LorOva knjiga, koja je objavljena na svim većim jezicima i u svim europskim zemljama, vodi vas na putovanje kroz 5 kontinenata, do najljepših mjesta na Zemlji koje je stvorila priroda, uz tisuće prekrasnih fotografija, karata i smjernica za posjetitelje. Uz najpoznatije nacionalne parkove u svijetu, kao što su Yellowstone, Grand Canyon, otočje Galapagos, Mount Everest, Viktorijini slapovi ili primjerice, Veliki koraljni greben, po prvi put se u jednom stranom izdanju, uz veliki trud urednika i priređivača hrvatskog izdanja, pojavljuju i dva hrvatska nacionalna parka- Plitvička jezera i Kornati. Uz predivne fotografije i opise geoloških i bioloških karakteristika svojstvenih samo njima, autori u tekstu navode i čari raznovrsne flore i faune, te pristupačnost i blizinu vodećim europskim prijestolnicama. Klimatski uvjeti i posebna geološka svojstva gotovo svakog krajolika na Zemlji zajednički stvaraju niz nevjerojatno različitih okruženja, a svaki ima vlastiti osebujni šarm i jedinstvenu floru. Svaka izmjena godišnjih doba transformira prirodni krajolik, a igra svjetlosti između dana i sutona, kao i između dana i noći, svugdje je drukčija. Zemlja je milijunima godina bila prepuštena sama sebi, sve dok moderna civilizacija nije počela narušavati njezinu prirodnu ravnotežu. Čovječanstvo je prekasno spoznalo prijeteću opasnost, pa su tek početkom dvadesetog stoljeća vlade diljem svijeta počele uspostavljati prirodne rezervate, prirodne spomenike ili parkove prirode. Ti su zaštićeni parkovi posljednja područja gdje mnoge životinjske vrste, kojima prijeti istrebljenje, mogu živjeti u miru. Danas postoje tisuće osebujnih prirodnih rezervata diljem svijeta, a njihov se broj svake godine povećava. U ovoj knjizi su po prvi put u jednom svjetskom izdanju uvrštena i dva hrvatska nacionalna parka: Plitvička jezera i Kornati.

Dodatne informacije

Izdavač Veble Commerce
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter