Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Kvantna teorija

Kvantna teorija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-2614-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V5812

Broj strana:

168

Težina:

172 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kratko, jasno, sveobuhvatno.

Osnove kvantne teorije. Razumljiv i koncizan uvod u deo fizike koji je napravio revoluciju našeg pogleda na svet. Od autora koji je priznat na ovom polju, a poznat i po svojim izuzetnim radovima o nauci.

Ova knjiga daje lucidan, uzbudljiv i jasan prikaz ideja i dostignuća koji se opiru standardnim obrascima razmišljanja i zaključivanja, a oblikuju naše razumevanje subatomskog sveta. Autor ne prikriva probleme tumačenja onoga što smo postigli kao ni dileme koje ostaju otvorene i sedamdeset pet godina nakon prvih otkrića. U glavnom tekstu nema matematičkih jednačina, ali postoji Matematički dodatak za one koji žele dublji uvid u problematiku o kojoj se ovde govori.

Poukinghorn vešto i pristupačno izlaže veoma složenu materiju, tako da je ova knjiga idealna za sve one koji žele da steknu jasnu predstavu o tome šta je kvantna teorija.

O seriji: Sažeti priručnici koje objavljuje Oxford University Press predstavljaju savršen način da se brzo upoznate s određenom temom. Vrhunski autori kombinuju činjenice, analize, perspektive i nove ideje tako da čitaoci lako mogu da steknu jasan uvid u ono što ih interesuje. Serija je poznata širom sveta i s razlogom uživa ogromnu popularnost.

  • Prevodilac: Jelena Kosovac
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kratko, jasno, sveobuhvatno. Osnove kvantne teorije. Razumljiv i koncizan uvod u deo fizike koji je napravio revoluciju našeg pogleda na svet. Od autora koji je priznat na ovom polju, a poznat i po svojim izuzetnim radovima o nauci. Ova knjiga daje lucidan, uzbudljiv i jasan prikaz ideja i dostignuća koji se opiru standardnim obrascima razmišljanja i zaključivanja, a oblikuju naše razumevanje subatomskog sveta. Autor ne prikriva probleme tumačenja onoga što smo postigli kao ni dileme koje ostaju otvorene i sedamdeset pet godina nakon prvih otkrića. U glavnom tekstu nema matematičkih jednačina, ali postoji Matematički dodatak za one koji žele dublji uvid u problematiku o kojoj se ovde govori. Poukinghorn vešto i pristupačno izlaže veoma složenu materiju, tako da je ova knjiga idealna za sve one koji žele da steknu jasnu predstavu o tome šta je kvantna teorija. O seriji: Sažeti priručnici koje objavljuje Oxford University Press predstavljaju savršen način da se brzo upoznate s određenom temom. Vrhunski autori kombinuju činjenice, analize, perspektive i nove ideje tako da čitaoci lako mogu da steknu jasan uvid u ono što ih interesuje. Serija je poznata širom sveta i s razlogom uživa ogromnu popularnost.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter