Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Fizika budućnosti

Fizika budućnosti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Michio Kaku


ISBN:

978-86-521-0826-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7582

Broj strana:

463

Težina:

420 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kako će nauka uticati na ljudsku sudbinu i naš svakodnevni život u 2100. godini. Fizika budućnosti je razgaljujuća, čudesna vožnja kroz čitav vijek naučne revolucije od koje će vam zastati dah. Na osnovu razgovora sa više od tri stotine vrhunskih svjetskih naučnika koji već otkrivaju budućnost u svojim laboratorijama, dr Mičio Kaku na lucidan i zanimljiv način predstavlja revolucionarni razvoj medicine, kompjutera, kvantne fizike i putovanja u svemir koji će zauvijek izmijeniti naš život i budućnost same civilizacije.

Njegova nevjerovatna otkrića obuhvataju sljedeće:

– internet u kontaktnom sočivu koji će prepoznavati ljudima lice, prikazivati njihove biografije i čak prevoditi njihove riječi u vidu titlova;
– kontrolisaćemo kompjutere i kućne uređaje preko sićušnih senzora koji reaguju na naše misli;
– senzori u odjeći, kupatilu i kućnim uređajima pratiće naše zdravstveno stanje, a nanoboti će nam skenirati DNK i ćelije u potrazi za znacima opasnosti, što će omogućiti drastičan produžetak životnog vijeka;
– radikalno novi svemirski brodovi koji koriste laserski pogon moći će da zamijene današnje skupe hemijske rakete. Imaćemo priliku da se popnemo liftom stotinama kilometara u svemir jednostavnim pritiskom na dugme za „gore“.

  • Originalni naziv: Physics of the Future...
  • Prevodilac: Goran Skrobonja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kako će nauka uticati na ljudsku sudbinu i naš svakodnevni život u 2100. godini. Fizika budućnosti je razgaljujuća, čudesna vožnja kroz čitav vijek naučne revolucije od koje će vam zastati dah. Na osnovu razgovora sa više od tri stotine vrhunskih svjetskih naučnika koji već otkrivaju budućnost u svojim laboratorijama, dr Mičio Kaku na lucidan i zanimljiv način predstavlja revolucionarni razvoj medicine, kompjutera, kvantne fizike i putovanja u svemir koji će zauvijek izmijeniti naš život i budućnost same civilizacije. Njegova nevjerovatna otkrića obuhvataju sljedeće: – internet u kontaktnom sočivu koji će prepoznavati ljudima lice, prikazivati njihove biografije i čak prevoditi njihove riječi u vidu titlova; – kontrolisaćemo kompjutere i kućne uređaje preko sićušnih senzora koji reaguju na naše misli; – senzori u odjeći, kupatilu i kućnim uređajima pratiće naše zdravstveno stanje, a nanoboti će nam skenirati DNK i ćelije u potrazi za znacima opasnosti, što će omogućiti drastičan produžetak životnog vijeka; – radikalno novi svemirski brodovi koji koriste laserski pogon moći će da zamijene današnje skupe hemijske rakete. Imaćemo priliku da se popnemo liftom stotinama kilometara u svemir jednostavnim pritiskom na dugme za „gore“.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter