Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Atlas svemira

Atlas svemira

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7804-129-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3564

Broj strana:

216

Težina:

568 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

115,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Atlas svemira daje odličan uvod za praćenje dešavanja tokom godine 2009. koja je proglašena za Međunarodnu astronomsku godinu. Astronomija je, nakon izuzetnog razvitka koji je doživjela u poslednja četiri vijeka, novi milenijum dočekala u fazi naročito bogatoj otkrićima.

Ovaj veliki ilustrovani vodić prelazi krupnim koracima istoriju astronomije, od kada je Galilej, početkom XVII vijeka, uperio ka nebu svoj durbin do dan-danas. Kroz tri cjeline italijanski astrofizičar Đanluka Rancini predstavlja odličan uvod u svjet astronomije, astrofizike i kosmologije. U uvodnom dijelu čitalac će pronaći sve o Sunčevom sistemu, Suncu, Zemlji i planetama, kao i osnovne pojmove za razumjevanje astronomije. Autor navodi i značajna istraživanja nebeskih tjela i pojava kao i rezultate najuspešnijih potraga za životom u Sunčevom sistemu. Izlazeći iz Sunčevog sistema Rancini u drugom djelu atlasa upoznaje čitaoca sa udaljenim oblastima kosmosa, zvijezdama i galaksijama. Korak po korak prelazi istoriju astronomije, stvaranja sazvježđa, nastanak zvjezda, osnovne postavke kosmologije objašnjavajući i složenije fenomene poput crne rupe i sl.

Treći dio je rezervisan za objašnjenja osnova posmatranja u kratki prikaz instrumenata za posmatranje. Uz pomoć mapa autor daje sliku neba, svih sazvježđa kao i korisne informacije o tome kada i kako možete razaznati glavne zvjezde pomoću kojih se određuje položaj sazvježđa na nebu.

Bogato ilustrovan Atlas svemira je vodič velikog formata koji će biti zanimljiv širokoj čitalačkoj publici bez obzira na uzrast, od osnovaca do studenata, od onih koji žele da nauče osnove astronomije do onih koje zanimaju detaljniji podaci iz oblasti astronomije, astrofizike i kosmologije.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 240x300
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Atlas svemira daje odličan uvod za praćenje dešavanja tokom godine 2009. koja je proglašena za Međunarodnu astronomsku godinu. Astronomija je, nakon izuzetnog razvitka koji je doživjela u poslednja četiri vijeka, novi milenijum dočekala u fazi naročito bogatoj otkrićima. Ovaj veliki ilustrovani vodić prelazi krupnim koracima istoriju astronomije, od kada je Galilej, početkom XVII vijeka, uperio ka nebu svoj durbin do dan-danas. Kroz tri cjeline italijanski astrofizičar Đanluka Rancini predstavlja odličan uvod u svjet astronomije, astrofizike i kosmologije. U uvodnom dijelu čitalac će pronaći sve o Sunčevom sistemu, Suncu, Zemlji i planetama, kao i osnovne pojmove za razumjevanje astronomije. Autor navodi i značajna istraživanja nebeskih tjela i pojava kao i rezultate najuspešnijih potraga za životom u Sunčevom sistemu. Izlazeći iz Sunčevog sistema Rancini u drugom djelu atlasa upoznaje čitaoca sa udaljenim oblastima kosmosa, zvijezdama i galaksijama. Korak po korak prelazi istoriju astronomije, stvaranja sazvježđa, nastanak zvjezda, osnovne postavke kosmologije objašnjavajući i složenije fenomene poput crne rupe i sl. Treći dio je rezervisan za objašnjenja osnova posmatranja u kratki prikaz instrumenata za posmatranje. Uz pomoć mapa autor daje sliku neba, svih sazvježđa kao i korisne informacije o tome kada i kako možete razaznati glavne zvjezde pomoću kojih se određuje položaj sazvježđa na nebu. Bogato ilustrovan Atlas svemira je vodič velikog formata koji će biti zanimljiv širokoj čitalačkoj publici bez obzira na uzrast, od osnovaca do studenata, od onih koji žele da nauče osnove astronomije do onih koje zanimaju detaljniji podaci iz oblasti astronomije, astrofizike i kosmologije.

Dodatne informacije

Izdavač Mono i Mananja
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter