Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Vinova loza - Ampelografija, ekologija, oplemenjivanje

Vinova loza - Ampelografija, ekologija, oplemenjivanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-31148-0

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B3760

Broj strana:

216

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

58,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Sveučilišni udžbenik VINOVA LOZA – ampelografija, ekologija, oplemenjivanje namijenjen je studentima preddiplomskih i diplomskih studija poljoprivrednih i srodnih fakulteta. U njemu se na sustavan i znanstveno utemeljen način opisuje vinova loza, jedna odnajvažnijih, najstarijih i zasigurno najpopularnijih poljoprivrednih kultura.
Knjiga je rezultat dugogodišnjeg znanstveno-nastavnog rada troje eminentnih znanstvenika i sveučilišnih nastavnika koji su na pristupačan, zanimljiv i vrlo pregledan načiniznijeli dosadašnje spoznaje s područja ampelografije, ekologije i oplemenjivanja vinove loze. Uz iscrpno obrađenu povijest te vrste i njezino današnje značenje kao i detaljnu sistematiku roda Vitis i porodice Vitaceae, najveća je pozornost pridana sortama vinove loze – značenju, rasprostranjenosti i različitim klasifikacijama te suvremenim metodama ampelografske evaluacije i molekularno-genetičke identifikacije. U knjizi se također razmatra utjecaj okolišnih uvjeta na vinovu lozu, s posebnim osvrtom na specifičnosti vinogradarskih područja u Republici Hrvatskoj. Originalnosti i kvaliteti knjige uvelike pridonose načela i metode oplemenjivanja vinove loze, među kojima je detaljno opisana za hrvatske autohtone sorte osobito važna klonska selekcija.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 220x280
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Sveučilišni udžbenik VINOVA LOZA – ampelografija, ekologija, oplemenjivanje namijenjen je studentima preddiplomskih i diplomskih studija poljoprivrednih i srodnih fakulteta. U njemu se na sustavan i znanstveno utemeljen način opisuje vinova loza, jedna odnajvažnijih, najstarijih i zasigurno najpopularnijih poljoprivrednih kultura. Knjiga je rezultat dugogodišnjeg znanstveno-nastavnog rada troje eminentnih znanstvenika i sveučilišnih nastavnika koji su na pristupačan, zanimljiv i vrlo pregledan načiniznijeli dosadašnje spoznaje s područja ampelografije, ekologije i oplemenjivanja vinove loze. Uz iscrpno obrađenu povijest te vrste i njezino današnje značenje kao i detaljnu sistematiku roda Vitis i porodice Vitaceae, najveća je pozornost pridana sortama vinove loze – značenju, rasprostranjenosti i različitim klasifikacijama te suvremenim metodama ampelografske evaluacije i molekularno-genetičke identifikacije. U knjizi se također razmatra utjecaj okolišnih uvjeta na vinovu lozu, s posebnim osvrtom na specifičnosti vinogradarskih područja u Republici Hrvatskoj. Originalnosti i kvaliteti knjige uvelike pridonose načela i metode oplemenjivanja vinove loze, među kojima je detaljno opisana za hrvatske autohtone sorte osobito važna klonska selekcija.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter