Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Patofiziologija - Knjiga prva

Patofiziologija - Knjiga prva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-176-820-7

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B1877

Broj strana:

1028

Težina:

3100 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

158,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovaj je udžbenik temeljni dio (Knjiga prva) cjeline od tri knjige koje čine nastavno štivo patofiziologije. Proučavanjem patofiziologije stječu se znanja o patogenetskim mehanizmima koji su zajednički mnogim bolestima i ujedno se razvija smisao za integralni pristup patološkom procesu i bolesniku, a ne samo usmjerenost pojedinim bolesnim organima. Patološki procesi u različitim organima i organskim sustavima odvijaju se ovisno o njihovoj funkcionalnoj organizaciji, pa je i njihovo očitovanje različito. Proučavanjem poremećaja funkcija pojedinih organskih sustava sagledavamo jedinstvo patoloških procesa u beskrajnoj raznolikosti bolesti.

Patofiziologija - Zadatci za problemske seminare (Knjiga druga) priručnik je za problemski orijentiranu nastavu u kojoj student aktivno rješava konkretne etiopatogenske probleme matrično postavljene na osnovi stvarnih podataka iz povijesti bolesti ili znanstvenih radova. Takvo etiopatogenetsko proučavanje i tumačenje bolesti pruža pouzdanu osnovu za razumski pristup dijagnosticiranju i liječenju pojedinih stanja i uvodi studenta u medicinu zasnovanu na dokazima (Evidence based medicine).

Klinička patofiziologija - Etiopatogenetski čvorovi (Knjiga treća) usmjerena je na kazuističko proučavanje konkretnih patofizioloških odnosa i sistematizacije. Obradom etiopatogeneze pojedinačnih stanja, odnosno bolesti u konkretnih bolesnika, procesi i mehanizmi bolesti povezuju se na zajedničke čvorišne točke - etiopatogenetske čvorove. Patofiziološki procesi u tim se čvorištima integriraju, slijevaju i granaju i time stvaraju mrežu patobioloških tokova. Takav pristup potiče i usmjerava liječnikovo razumijevanje i integraciju teorijskih i kliničkodijagnostičkih podataka o tijeku bolesti u jedinstvene etiopatogenetske sljedove. To je i putokaz bazičnih spoznaja u svakodnevnu kliničku praksu koji uvodi studenta u principe translacijske medicine.

Integrativni pristup gradivu u udžbeniku i problemski orijentirana nastava, koja ne na uđbeniku temelji, u skladu su s bolonjskim procesom preobrazbe visokog školstva i statutarnim naputcima International Society of Pathophysiology (ISP) koji ističu potrebu cjelovitog ustrojstva i sagledavanja studijskog gradiva i potiču aktivno sudjelovanje studenata u nastavi.

Autor/i: Stjepan Gamulin, Matko Marušić, Zdenko Kovač

  • Izdanje: 8
  • Godina: 2018
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 215x257
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovaj je udžbenik temeljni dio (Knjiga prva) cjeline od tri knjige koje čine nastavno štivo patofiziologije. Proučavanjem patofiziologije stječu se znanja o patogenetskim mehanizmima koji su zajednički mnogim bolestima i ujedno se razvija smisao za integralni pristup patološkom procesu i bolesniku, a ne samo usmjerenost pojedinim bolesnim organima. Patološki procesi u različitim organima i organskim sustavima odvijaju se ovisno o njihovoj funkcionalnoj organizaciji, pa je i njihovo očitovanje različito. Proučavanjem poremećaja funkcija pojedinih organskih sustava sagledavamo jedinstvo patoloških procesa u beskrajnoj raznolikosti bolesti. Patofiziologija - Zadatci za problemske seminare (Knjiga druga) priručnik je za problemski orijentiranu nastavu u kojoj student aktivno rješava konkretne etiopatogenske probleme matrično postavljene na osnovi stvarnih podataka iz povijesti bolesti ili znanstvenih radova. Takvo etiopatogenetsko proučavanje i tumačenje bolesti pruža pouzdanu osnovu za razumski pristup dijagnosticiranju i liječenju pojedinih stanja i uvodi studenta u medicinu zasnovanu na dokazima (Evidence based medicine). Klinička patofiziologija - Etiopatogenetski čvorovi (Knjiga treća) usmjerena je na kazuističko proučavanje konkretnih patofizioloških odnosa i sistematizacije. Obradom etiopatogeneze pojedinačnih stanja, odnosno bolesti u konkretnih bolesnika, procesi i mehanizmi bolesti povezuju se na zajedničke čvorišne točke - etiopatogenetske čvorove. Patofiziološki procesi u tim se čvorištima integriraju, slijevaju i granaju i time stvaraju mrežu patobioloških tokova. Takav pristup potiče i usmjerava liječnikovo razumijevanje i integraciju teorijskih i kliničkodijagnostičkih podataka o tijeku bolesti u jedinstvene etiopatogenetske sljedove. To je i putokaz bazičnih spoznaja u svakodnevnu kliničku praksu koji uvodi studenta u principe translacijske medicine. Integrativni pristup gradivu u udžbeniku i problemski orijentirana nastava, koja ne na uđbeniku temelji, u skladu su s bolonjskim procesom preobrazbe visokog školstva i statutarnim naputcima International Society of Pathophysiology (ISP) koji ističu potrebu cjelovitog ustrojstva i sagledavanja studijskog gradiva i potiču aktivno sudjelovanje studenata u nastavi. Autor/i: Stjepan Gamulin, Matko Marušić, Zdenko Kovač

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter