Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Suicid - fenomenologija i psihodinamika

Suicid - fenomenologija i psihodinamika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-176-630-2

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B3663

Broj strana:

284

Težina:

700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

56,70 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga autorice dr. sc. Aleksandre Mindoljević Drakulić Suicid: fenomenologija i psihodinamika podijeljena je u 2 dijela. U prvom dijelu objašnjava se fenomenologija samoubojstava (definicije i terminologija suicida, povijesni aspekti suicida, vizualne i pisane reprezentacije suicida u umjetnosti, teorijske postavke fenomena suicida, povezanost suicida sa psihijatrijskim poremećajima, epidemiologija, prevencija i psihoterapija suicidalnosti).

Drugi dio knjige govori o psihodinamici suicida, pri čemu autorica detaljno opisuje analize slučajeva suicidalne tematike iz svojih psihodramskih psihoterapijskih grupa. Ovo jedinstveno i zanimljivo djelo čita se u kontekstu multidisciplinarnog sustava psihologije, filozofije, sociologije, umjetnosti, antropologije, medicine i srodnih struka te predstavlja kreativni laboratorij za scensko istraživanje suicida, straha od smrti i čovjekove stalne težnje za ostvarivanjem optimalnog životnoga zadovoljstva.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga autorice dr. sc. Aleksandre Mindoljević Drakulić Suicid: fenomenologija i psihodinamika podijeljena je u 2 dijela. U prvom dijelu objašnjava se fenomenologija samoubojstava (definicije i terminologija suicida, povijesni aspekti suicida, vizualne i pisane reprezentacije suicida u umjetnosti, teorijske postavke fenomena suicida, povezanost suicida sa psihijatrijskim poremećajima, epidemiologija, prevencija i psihoterapija suicidalnosti). Drugi dio knjige govori o psihodinamici suicida, pri čemu autorica detaljno opisuje analize slučajeva suicidalne tematike iz svojih psihodramskih psihoterapijskih grupa. Ovo jedinstveno i zanimljivo djelo čita se u kontekstu multidisciplinarnog sustava psihologije, filozofije, sociologije, umjetnosti, antropologije, medicine i srodnih struka te predstavlja kreativni laboratorij za scensko istraživanje suicida, straha od smrti i čovjekove stalne težnje za ostvarivanjem optimalnog životnoga zadovoljstva.

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter