Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Oftalmologija

Oftalmologija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

975-953-176-628-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

B4599

Broj strana:

272

Težina:

800 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

79,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Udžbenik je oblikom i metodički prilagođen edukacijskoj svrsi. U uvodu se daje jasan opis namjere i rasporeda gradiva. Nakon uvodnog djela slijedi poglavlje u kojemu su sadržana temeljna znanja o anatomiji i fiziologiji organa vida, slijedi dio knjige koji se bavi kliničkom, funkcionalnom, kao i ostalim dijagnostičkim pretragama oka, a potom se pristupa svakoj pojedinačnoj strukturi oka. Najprije se obrađuje zaštitni aparat oka (orbita, vjeđe, suzni aparat, spojnica), a potom rožnica s bjeloočnicom, mrežnicom, lećom i vidnim živcem.

Na kraju knjige obrađeno je poglavlje koje se tiče poremećaja motiliteta sa strabizmom te očna traumatologija. Imajući u vidu da se pretežni dio autora uglavnom koristio najnovijim publiciranim radovima u relevantnim časopisima iz oftalmologije, udžbenik se može smatrati suvremenim.

Gledajući djelo u cijelosti, sadržajno, grafički i dizajnom, može se uspoređivati sa sličnim udžbenicima iz oftalmologije koji su izdani kod nas i u inozemstvu.

Djelo je pisano pregledno i jasno u jezičnom smislu, a korištena terminologija i mjerne jedinice u cijelosti su usklađene s postojećom praksom i propisima. Studenti medicine i studenti dentalne medicine, kao i liječnici opće prakse dobili su ovom knjigom moderna saznanja o kliničkoj slici, liječenju, dijagnostici oftalmoloških bolesti, prilagođena potrebi njihovih interesa.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Udžbenik je oblikom i metodički prilagođen edukacijskoj svrsi. U uvodu se daje jasan opis namjere i rasporeda gradiva. Nakon uvodnog djela slijedi poglavlje u kojemu su sadržana temeljna znanja o anatomiji i fiziologiji organa vida, slijedi dio knjige koji se bavi kliničkom, funkcionalnom, kao i ostalim dijagnostičkim pretragama oka, a potom se pristupa svakoj pojedinačnoj strukturi oka. Najprije se obrađuje zaštitni aparat oka (orbita, vjeđe, suzni aparat, spojnica), a potom rožnica s bjeloočnicom, mrežnicom, lećom i vidnim živcem. Na kraju knjige obrađeno je poglavlje koje se tiče poremećaja motiliteta sa strabizmom te očna traumatologija. Imajući u vidu da se pretežni dio autora uglavnom koristio najnovijim publiciranim radovima u relevantnim časopisima iz oftalmologije, udžbenik se može smatrati suvremenim. Gledajući djelo u cijelosti, sadržajno, grafički i dizajnom, može se uspoređivati sa sličnim udžbenicima iz oftalmologije koji su izdani kod nas i u inozemstvu. Djelo je pisano pregledno i jasno u jezičnom smislu, a korištena terminologija i mjerne jedinice u cijelosti su usklađene s postojećom praksom i propisima. Studenti medicine i studenti dentalne medicine, kao i liječnici opće prakse dobili su ovom knjigom moderna saznanja o kliničkoj slici, liječenju, dijagnostici oftalmoloških bolesti, prilagođena potrebi njihovih interesa.

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter