Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

DSM-5 Dijagnostički i statistički priručnik za duševne poremećaje

DSM-5 Dijagnostički i statistički priručnik za duševne poremećaje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-191-787-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

M2803

Broj strana:

980

Težina:

2100 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

260,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

DSM je namijenjen za uporabu kao praktičan, funkcionalan i fleksibilan vodič za uređivanje podataka koji mogu pomoći u točnoj dijagnostici i liječenju duševnih poremećaja. On je alat kliničara, temeljni edukativni materijal za studente i praktičare i izvor podataka za istraživače u ovom području.

Ovo je najopsežniji, suvremeni i važan izvor informacija koji koriste svi stručnjaci koji se bave različitim aspektima skrbi o psihičkom zdravlju, uključujući psihijatre, druge liječnike, psihologe, socijalne radnike, medicinske sestre, savjetovatelje, forenzične i pravne stručnjake, radne i rehabilitacijske terapeute, te druge zdravstvene stručnjake.

DSM priručnik se koristi u gotovo svim zemljama u kojima postoji službena psihijatrija, a njegova upotreba unapređuje svakodnevnu kliničku praksu. Kriteriji su sažeti i jasni, namijenjeni za poboljšanje objektivne procjene simptoma kliničke slike u različitim kliničkim uvjetima – ambulantnim, bolničkim, dnevnobolničkim, savjetodavno-konzilijarnim, kliničkim, u privatnoj praksi i u primarnoj skrbi.

U ovom petom izdanju Priručnika, objavljenom 2013. g. u Sjedinjenim Američkim Državama, a 2014. u Hrvatskoj, poremećaji su reorganizirani u novu organizacijsku strukturu koja je u skladu s MKB-11, koji će biti objavljen u 2015. godini. Peto izdanje uključuje mnoštvo promjena koje su osmislili vodeći svjetski stručnjaci u području duševnih poremećaja, a koje su potkrijepljene mišljenjem neovisnih stručnih recenzenata. Neke od njih su ujedinjenje autističnog poremećaja, Aspergerova poremećaja i pervazivog razvojnog poremećaja u poremećaj iz spektra autizma, reorganizirana klasifikacija bipolarnih i depresivnih poremećaja, izmjena poremećaja uzimanja psihoaktivnih tvari, povećana specifičnost velikog i blagog neurokognitivnog poremećaja, promjena shvaćanja poremećaja ličnosti i tako dalje.

DSM-5 će doprinijeti lakšem korištenju stručne i znanstvene literature, bit će podloga za znanstvena istraživanja i stručna promišljanja, te unaprijediti kliničku praksu, na zadovoljstvo stručnjaka i samih pacijenata.

  • Prevodilac: Vlado Jukić, Goran Arbanas - urednici hrvatskog izdanja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x245
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

DSM je namijenjen za uporabu kao praktičan, funkcionalan i fleksibilan vodič za uređivanje podataka koji mogu pomoći u točnoj dijagnostici i liječenju duševnih poremećaja. On je alat kliničara, temeljni edukativni materijal za studente i praktičare i izvor podataka za istraživače u ovom području. Ovo je najopsežniji, suvremeni i važan izvor informacija koji koriste svi stručnjaci koji se bave različitim aspektima skrbi o psihičkom zdravlju, uključujući psihijatre, druge liječnike, psihologe, socijalne radnike, medicinske sestre, savjetovatelje, forenzične i pravne stručnjake, radne i rehabilitacijske terapeute, te druge zdravstvene stručnjake. DSM priručnik se koristi u gotovo svim zemljama u kojima postoji službena psihijatrija, a njegova upotreba unapređuje svakodnevnu kliničku praksu. Kriteriji su sažeti i jasni, namijenjeni za poboljšanje objektivne procjene simptoma kliničke slike u različitim kliničkim uvjetima – ambulantnim, bolničkim, dnevnobolničkim, savjetodavno-konzilijarnim, kliničkim, u privatnoj praksi i u primarnoj skrbi. U ovom petom izdanju Priručnika, objavljenom 2013. g. u Sjedinjenim Američkim Državama, a 2014. u Hrvatskoj, poremećaji su reorganizirani u novu organizacijsku strukturu koja je u skladu s MKB-11, koji će biti objavljen u 2015. godini. Peto izdanje uključuje mnoštvo promjena koje su osmislili vodeći svjetski stručnjaci u području duševnih poremećaja, a koje su potkrijepljene mišljenjem neovisnih stručnih recenzenata. Neke od njih su ujedinjenje autističnog poremećaja, Aspergerova poremećaja i pervazivog razvojnog poremećaja u poremećaj iz spektra autizma, reorganizirana klasifikacija bipolarnih i depresivnih poremećaja, izmjena poremećaja uzimanja psihoaktivnih tvari, povećana specifičnost velikog i blagog neurokognitivnog poremećaja, promjena shvaćanja poremećaja ličnosti i tako dalje. DSM-5 će doprinijeti lakšem korištenju stručne i znanstvene literature, bit će podloga za znanstvena istraživanja i stručna promišljanja, te unaprijediti kliničku praksu, na zadovoljstvo stručnjaka i samih pacijenata.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Slap
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter