Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Mamografija u praksi - Tehnike snimanja

Mamografija u praksi - Tehnike snimanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-474-92-8

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B6110

Broj strana:

192

Težina:

700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Pokušaj da svoje stečeno znanje i dugogodišnje iskustvo pretočimo u knjigu, imao je za cilj da ukaže na važnost pravilnog izvođenja tehnika snimanja dojki. Ideja je potekla iz spoznaje da sažete literature iz ove oblasti na našem jezičkom području nema. Znanje se sticalo uglavnom prenošenjem iskustava od strane starijih kolega. Smatrajući da takav način rada nije dopustiv u sadašnje vrijeme, odlučile smo se na kreiranje ovog djela.
U predstavljenim poglavljima su pored opisanih standardnih tehnika izvođenja mamografije opisane i tehnike koje se primjenjuju kada standardni pristup nije moguć. Poseban osvrt dajemo na mogućnost nastanka grešaka koje mogu biti uzrokovane tehničkim ili ljudskim faktorom i na načine njihovog prevazilaženja. Ističemo važnost saradnje pacijenta i njegove pravilne pripreme što omogućuje kvalitetno izvođenje procesa snimanja čime se stiču uslovi za tačnu interpretaciju mamograma. Edukativni sadržaj knjige obogaćujemo brojnim slikama koje detaljno opisuju tehnike snimanja.
Ovom knjigom želimo dati doprinos ukupnom fondu naučnih znanja iz oblasti mamografije. Djelo može biti podstrek i dobra podloga za još kompleksnija naučna djela kako bi se insistiralo na važnosti pravilnog izvođenja tehnika snimanja dojki. Ponuđenim sadržajem želimo pomoći studentima radioloških tehnologija da lakše usvoje znanja, a zainteresovanima iz ove oblasti, pomoći u nastojanju da razumiju i da se još bolje osposobe za zahtjevne mamografske postupke.
Ukoliko predstavljena knjiga posluži pojašnjavanju problematike tehnika snimanja, mi autorice smo postigle željeni cilj.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 180x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Pokušaj da svoje stečeno znanje i dugogodišnje iskustvo pretočimo u knjigu, imao je za cilj da ukaže na važnost pravilnog izvođenja tehnika snimanja dojki. Ideja je potekla iz spoznaje da sažete literature iz ove oblasti na našem jezičkom području nema. Znanje se sticalo uglavnom prenošenjem iskustava od strane starijih kolega. Smatrajući da takav način rada nije dopustiv u sadašnje vrijeme, odlučile smo se na kreiranje ovog djela. U predstavljenim poglavljima su pored opisanih standardnih tehnika izvođenja mamografije opisane i tehnike koje se primjenjuju kada standardni pristup nije moguć. Poseban osvrt dajemo na mogućnost nastanka grešaka koje mogu biti uzrokovane tehničkim ili ljudskim faktorom i na načine njihovog prevazilaženja. Ističemo važnost saradnje pacijenta i njegove pravilne pripreme što omogućuje kvalitetno izvođenje procesa snimanja čime se stiču uslovi za tačnu interpretaciju mamograma. Edukativni sadržaj knjige obogaćujemo brojnim slikama koje detaljno opisuju tehnike snimanja. Ovom knjigom želimo dati doprinos ukupnom fondu naučnih znanja iz oblasti mamografije. Djelo može biti podstrek i dobra podloga za još kompleksnija naučna djela kako bi se insistiralo na važnosti pravilnog izvođenja tehnika snimanja dojki. Ponuđenim sadržajem želimo pomoći studentima radioloških tehnologija da lakše usvoje znanja, a zainteresovanima iz ove oblasti, pomoći u nastojanju da razumiju i da se još bolje osposobe za zahtjevne mamografske postupke. Ukoliko predstavljena knjiga posluži pojašnjavanju problematike tehnika snimanja, mi autorice smo postigle željeni cilj.

Dodatne informacije

Izdavač Autor
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter