Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Pro/Engineer Wildfire 3.0

Pro/Engineer Wildfire 3.0

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Roger Toogood


ISBN:

978-86-7310-383-9

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K2321

Broj strana:

376

Težina:

600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo uputstvo je kreirano sa ciljem da nove korisnike upozna sa programom Pro/ENGINEER®, za Wildfire 3.0 verziju. Ova verzija nastavlja sa uvođenjem glavnih revizija softvera, koji su počeli sa prvom Wildfire verzijom od prije nekoliko godina, posebno kada je riječ o korisničkom interfejsu, koji sve više vizuelno podseća na Windows, i jednostavan je za korištenje. Uputstvo pokriva glavne koncepte i često upotrebljavane komande, koje je neophodno poznavati da bi se napredovalo od početnog do srednjeg nivoa korišćenja programa. Glavne teme uključuju kreiranje dijelova i cjelina, kao i kreiranje inženjerskih crteža. Prikazane su glavne funkcije koje čine Pro/E programom za parametarsko kreiranje geometrijskih figura.

Komande su prikazane korak-po-korak

Lekcije u ovoj knjizi se nadovezuju jedna na drugu. Diskusija o komandama je, najvećim dijelom, ograničena na njihovu upotrebu u okviru lekcije (Just-in-Time način predstavljanja informacija). Zbog toga, mnoge opcije vezane za komande nisu do detalja obrađene u istom dijelu teksta, kao što je slučaj sa mrežno dostupnim mateirjalom. Takva diskusija bi prekidala tok rada. Iako indeks obezbeđuje lokacije u tekstu gdje se upotrebljava komanda, on nije potpuno sveobuhvatan, već ima cilj da deluje kao brza referenca ili podsetnik.

Sadržaj:

- Uvod
- Napomene uz Wildfire 3.0 izdanje
- Napomene predavačima
- Zahvalnosti
- SADRŽAJ
- Uvod u Pro/ENGINEER
- Lekcija 1: Korisnički interfejs, kontrola prikaza i struktura modela
- Lekcija 2: Kreiranje jednostavnog objekta (prvi deo)
- Lekcija 3: Kreiranje jednostavnog objekta (drugi deo)
- Lekcija 4: Izvlačenje trodimenzionalnih objekata rotiranjem, kopija u ogledalu, zaobljavanje i zarubljivanje ivica
- Lekcija 5: Rutine za modelovanje i 3 R
- Lekcija 6: Pomoćne ravni i alatke za skiciranje
- Lekcija 7: Šabloni i kopije
- Lekcija 8: Tehnički crteži
- Lekcija 9: Osnovni pojmovi o sklopovima
- Lekcija 10: Operacije sa sklopovima
- Lekcija 11: Izvlačenje treće dimenzije duž krive linije i pretapanje oblika
- Dodatak: Prilagođavanje korisničkog interfejsa
- Indeks

  • Prevodilac: Dragan Žujović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo uputstvo je kreirano sa ciljem da nove korisnike upozna sa programom Pro/ENGINEER®, za Wildfire 3.0 verziju. Ova verzija nastavlja sa uvođenjem glavnih revizija softvera, koji su počeli sa prvom Wildfire verzijom od prije nekoliko godina, posebno kada je riječ o korisničkom interfejsu, koji sve više vizuelno podseća na Windows, i jednostavan je za korištenje. Uputstvo pokriva glavne koncepte i često upotrebljavane komande, koje je neophodno poznavati da bi se napredovalo od početnog do srednjeg nivoa korišćenja programa. Glavne teme uključuju kreiranje dijelova i cjelina, kao i kreiranje inženjerskih crteža. Prikazane su glavne funkcije koje čine Pro/E programom za parametarsko kreiranje geometrijskih figura. Komande su prikazane korak-po-korak Lekcije u ovoj knjizi se nadovezuju jedna na drugu. Diskusija o komandama je, najvećim dijelom, ograničena na njihovu upotrebu u okviru lekcije (Just-in-Time način predstavljanja informacija). Zbog toga, mnoge opcije vezane za komande nisu do detalja obrađene u istom dijelu teksta, kao što je slučaj sa mrežno dostupnim mateirjalom. Takva diskusija bi prekidala tok rada. Iako indeks obezbeđuje lokacije u tekstu gdje se upotrebljava komanda, on nije potpuno sveobuhvatan, već ima cilj da deluje kao brza referenca ili podsetnik. Sadržaj: - Uvod - Napomene uz Wildfire 3.0 izdanje - Napomene predavačima - Zahvalnosti - SADRŽAJ - Uvod u Pro/ENGINEER - Lekcija 1: Korisnički interfejs, kontrola prikaza i struktura modela - Lekcija 2: Kreiranje jednostavnog objekta (prvi deo) - Lekcija 3: Kreiranje jednostavnog objekta (drugi deo) - Lekcija 4: Izvlačenje trodimenzionalnih objekata rotiranjem, kopija u ogledalu, zaobljavanje i zarubljivanje ivica - Lekcija 5: Rutine za modelovanje i 3 R - Lekcija 6: Pomoćne ravni i alatke za skiciranje - Lekcija 7: Šabloni i kopije - Lekcija 8: Tehnički crteži - Lekcija 9: Osnovni pojmovi o sklopovima - Lekcija 10: Operacije sa sklopovima - Lekcija 11: Izvlačenje treće dimenzije duž krive linije i pretapanje oblika - Dodatak: Prilagođavanje korisničkog interfejsa - Indeks

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter