Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Klinička farmakologija drugo, promijenjeno i dopunjeno izdanje

Klinička farmakologija drugo, promijenjeno i dopunjeno izdanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-176-626-5

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

V6150

Broj strana:

562

Težina:

1128 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

115,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Šest godina nakon dobro prihvaćenog prvog izdanja Osnova kliničke farmakologije iz 2007. godine, priprema drugog izdanja bila je obveza i nužnost zbog novih spoznaja i napretka u području kliničke farmakologije i farmakoterapije. Zadržan je osnovni koncept udžbenika iz prvog izdanja, uz prijeko potrebna osvježenja i dopune teksta, ali isto je tako bilo nužno i uvođenje novih dijelova koji se s postojećima stapaju u zaokruženu cjelinu. Upravo je to i razlog da ovo drugo izdanje prerasta u sveobuhvatniji udžbenik pod nazivom Klinička farmakologija.Tako su, primjerice, među ostalim u ovom izdanju detaljnije prikazani principi liječenja odabranih kliničkih stanja te je znatno dopunjena cjelina Terapijskih smjernica kao temelja racionalne primjene lijekova. Brz razvoj medicine, a i drugih bliskih znanosti, doveo je do uvođenja novih pojmova (posebno u području kliničkih ispitivanja i farmakoekonomike) te je u skladu s navedenim obogaćen rječnik stručne kliničko-farmakološke terminologije.

Zadaća kliničke farmakologije u prvom su redu istraživanja usmjerena na dokazivanje učinkovitosti lijekova koji se primjenjuju u humanoj medicini, ocjenjivanje sigurnosti primjene lijekova, na istraživanje njihovih nuspojava te racionalnu primjenu lijekova. Pod racionalnom primjenom lijekova podrazumijeva se primjena lijeka u prihvaćenoj indikaciji, u pravo vrijeme, tijekom odgovarajućega razdoblja, uz prihvatljiv odnos učinkovitosti i štetnosti, kvalitetu i farmakoekonomske aspekte.
Ovaj bi udžbenik kliničke farmakologije trebao pridonijeti razumijevanju principa kliničke farmakologije i farmakoterapije ne samo kliničkim farmakolozima, već studentima medicine, stomatologije, ali i studentima drugih zdravstvenih studija kao i završenim liječnicima koji propisuju lijekove, stomatolozima, farmaceutima i svima onima s interesom u vrlo širokom području lijekova koji su sastavni dio života današnjega čovjeka.

Dinamično područje kliničke farmakologije obuhvaćeno ovom knjigom prikazano je kroz 11 poglavlja:

1. Klinička farmakologija: povijest i razvoj (u svijetu i u nas)
2. Klinička farmakokinetika
3. Farmakodinamika lijekova i genska terapija – značenje za kliničku medicinu
4. Otkrivanje i razvoj lijekova
5. Farmakoekonomika
6. Lijekovi i društvo
7. Nuspojave i interakcije lijekova
8. Individualizacija liječenja i primjena lijekova u posebnih skupina
9. Temelji toksikologije
10. Terapijske smjernice kao temelj racionalne primjene lijekova – principi liječenja
odabranih kliničkih stanja
11. Rječnik stručne kliničkofarmakološke terminologije

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Šest godina nakon dobro prihvaćenog prvog izdanja Osnova kliničke farmakologije iz 2007. godine, priprema drugog izdanja bila je obveza i nužnost zbog novih spoznaja i napretka u području kliničke farmakologije i farmakoterapije. Zadržan je osnovni koncept udžbenika iz prvog izdanja, uz prijeko potrebna osvježenja i dopune teksta, ali isto je tako bilo nužno i uvođenje novih dijelova koji se s postojećima stapaju u zaokruženu cjelinu. Upravo je to i razlog da ovo drugo izdanje prerasta u sveobuhvatniji udžbenik pod nazivom Klinička farmakologija.Tako su, primjerice, među ostalim u ovom izdanju detaljnije prikazani principi liječenja odabranih kliničkih stanja te je znatno dopunjena cjelina Terapijskih smjernica kao temelja racionalne primjene lijekova. Brz razvoj medicine, a i drugih bliskih znanosti, doveo je do uvođenja novih pojmova (posebno u području kliničkih ispitivanja i farmakoekonomike) te je u skladu s navedenim obogaćen rječnik stručne kliničko-farmakološke terminologije. Zadaća kliničke farmakologije u prvom su redu istraživanja usmjerena na dokazivanje učinkovitosti lijekova koji se primjenjuju u humanoj medicini, ocjenjivanje sigurnosti primjene lijekova, na istraživanje njihovih nuspojava te racionalnu primjenu lijekova. Pod racionalnom primjenom lijekova podrazumijeva se primjena lijeka u prihvaćenoj indikaciji, u pravo vrijeme, tijekom odgovarajućega razdoblja, uz prihvatljiv odnos učinkovitosti i štetnosti, kvalitetu i farmakoekonomske aspekte. Ovaj bi udžbenik kliničke farmakologije trebao pridonijeti razumijevanju principa kliničke farmakologije i farmakoterapije ne samo kliničkim farmakolozima, već studentima medicine, stomatologije, ali i studentima drugih zdravstvenih studija kao i završenim liječnicima koji propisuju lijekove, stomatolozima, farmaceutima i svima onima s interesom u vrlo širokom području lijekova koji su sastavni dio života današnjega čovjeka. Dinamično područje kliničke farmakologije obuhvaćeno ovom knjigom prikazano je kroz 11 poglavlja: 1. Klinička farmakologija: povijest i razvoj (u svijetu i u nas) 2. Klinička farmakokinetika 3. Farmakodinamika lijekova i genska terapija – značenje za kliničku medicinu 4. Otkrivanje i razvoj lijekova 5. Farmakoekonomika 6. Lijekovi i društvo 7. Nuspojave i interakcije lijekova 8. Individualizacija liječenja i primjena lijekova u posebnih skupina 9. Temelji toksikologije 10. Terapijske smjernice kao temelj racionalne primjene lijekova – principi liječenja odabranih kliničkih stanja 11. Rječnik stručne kliničkofarmakološke terminologije

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter