Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Harisonovi principi interne medicine, 19. izdanje I-II tom

Harisonovi principi interne medicine, 19. izdanje I-II tom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788674784068

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8507

Broj strana:

1437

Težina:

7300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

519,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

HARISONOVI PRINCIPI INTERNE MEDICINE 19. izdanje - I i II tom

PRELISTAJTE KNJIGU

Od objavljivanja prvog izdanja pre 65 godina, skoro svaka oblast medicine i medicinskog obrazovanja doživela je ogroman razvoj, a nastalo je i mnogo novih oblasti. Iako se pridržava osnovnih načela koja je postavio Harison, ovo izdanje je u velikoj meri modifikovano da bi moglo da zadovolji različite potrebe čitalaca ove knjige i raznovrsne metode koje se sada koriste za organizovanje i primenu informacija.

Novo izdanje predstavlja potpuno ažurirane klasične patofizološke osnove kliničke medicine i detaljne inovativne metode i oruđa koja su sada dostupna za procenu simptoma i efikasno vođenje bolesti u savremenom okruženju za negu pacijenata. Tekst je dopunjen relevantnim novim fotografijama, radiografijama, ilustracijama, atlasima, algoritmima, tabelama i praktičnim pokaznim video-zapisima. Sa željom da postignemo što praktičniji format ovog izdanja, korišćen je novi sistem upućivanja na reference.

Devetnaesto izdanje je osmišljeno tako da bude pristupačno i fleksibilno. Knjiga je štampana u dva toma. Prvi tom se fokusira na osnove medicine i na razumevanje i procenu glavnih manifestacija bolesti. U drugom tomu, fokus je na specifičnim bolestima, po sistemima. Ovakva funkcionalna podela je korisna za studente koji savlađuju osnove kliničke medicine, i lekare koji su zainteresovani za viši nivo razumevanja mehanizama specifičnih bolesti i nege pacijenata u tim bolestima.

Ovakvo medicinsko štivo predstavlja i svojevrsnu odbranu od normativnog načina razmišljanja, ostvarenu kroz izgradnju i negovanje logičkog mišljenja. Ono je preduslov za pravilnu upotrebu medicinskog znanja i razložno donošenje važnih kliničkih odluka u svakodnevnom radu lekara. Pri tome, kliničke preporuke koje daju mogućnost brze primene novina u kliničkoj praksi, imaju smisao samo kao nadgradnja i one nikada ne bi trebalo da zamene potrebu za poznavanjem osnova medicinske nauke. Ova knjiga je namenjena svim radoznalim studentima medicine, svim lekarima bez obzira na specijalnost ili supspecijalnost, a pre svih, onima koji imaju nameru da postanu ozbiljni specijalisti interne medicine.

Predgovor srpskom izdanju - Svetozar S. Damjanović, profesor interne medicine

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 220x280
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

HARISONOVI PRINCIPI INTERNE MEDICINE 19. izdanje - I i II tom PRELISTAJTE KNJIGU Od objavljivanja prvog izdanja pre 65 godina, skoro svaka oblast medicine i medicinskog obrazovanja doživela je ogroman razvoj, a nastalo je i mnogo novih oblasti. Iako se pridržava osnovnih načela koja je postavio Harison, ovo izdanje je u velikoj meri modifikovano da bi moglo da zadovolji različite potrebe čitalaca ove knjige i raznovrsne metode koje se sada koriste za organizovanje i primenu informacija. Novo izdanje predstavlja potpuno ažurirane klasične patofizološke osnove kliničke medicine i detaljne inovativne metode i oruđa koja su sada dostupna za procenu simptoma i efikasno vođenje bolesti u savremenom okruženju za negu pacijenata. Tekst je dopunjen relevantnim novim fotografijama, radiografijama, ilustracijama, atlasima, algoritmima, tabelama i praktičnim pokaznim video-zapisima. Sa željom da postignemo što praktičniji format ovog izdanja, korišćen je novi sistem upućivanja na reference. Devetnaesto izdanje je osmišljeno tako da bude pristupačno i fleksibilno. Knjiga je štampana u dva toma. Prvi tom se fokusira na osnove medicine i na razumevanje i procenu glavnih manifestacija bolesti. U drugom tomu, fokus je na specifičnim bolestima, po sistemima. Ovakva funkcionalna podela je korisna za studente koji savlađuju osnove kliničke medicine, i lekare koji su zainteresovani za viši nivo razumevanja mehanizama specifičnih bolesti i nege pacijenata u tim bolestima. Ovakvo medicinsko štivo predstavlja i svojevrsnu odbranu od normativnog načina razmišljanja, ostvarenu kroz izgradnju i negovanje logičkog mišljenja. Ono je preduslov za pravilnu upotrebu medicinskog znanja i razložno donošenje važnih kliničkih odluka u svakodnevnom radu lekara. Pri tome, kliničke preporuke koje daju mogućnost brze primene novina u kliničkoj praksi, imaju smisao samo kao nadgradnja i one nikada ne bi trebalo da zamene potrebu za poznavanjem osnova medicinske nauke. Ova knjiga je namenjena svim radoznalim studentima medicine, svim lekarima bez obzira na specijalnost ili supspecijalnost, a pre svih, onima koji imaju nameru da postanu ozbiljni specijalisti interne medicine. Predgovor srpskom izdanju - Svetozar S. Damjanović, profesor interne medicine

Dodatne informacije

Izdavač Data Status
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter