Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Fizikalna hemija i reologija polimera

Fizikalna hemija i reologija polimera

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958894725

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B4335

Broj strana:

382

Težina:

750 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

50,20 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Predgovor

Reologija, prema definiciji, je nauka o deformaciji i tečenju, a danas je prepoznata kao vrlo važno polje u nauci. Poznavanje reologije je neophodno za inženjere zaposlene u mnogim industrijama, koji se bave plastikom, bojama, printanjem, deterdžentima, uljima, i drugim. Reologija je također, naučna disciplina koja se može proučavati od strane naučnika zbog želje za unapređenjem ne samo naučne misli, nego zbog unapređenja istraživanja i razvoja novih polimernih materijala i doprinosu razvoja društva u cjelosti.

Reologija je, složena oblast, a neki od neophodnih teoretskih sadržaja često se doživljavaju kao komplikovani za studente bez jake teoretske podloge iz fizikalne hemije. Iz tog razloga, procjena autora je da postoji potreba za udžbenikom iz ove oblasti sa pojednostavljenim sadržajem za razumijevanje. Ovaj udžbenik nastao je kao rezultat želje autora da čitaocu pruži sistematičan pregled fundamentalnog teoretskog sadržaja, metoda i tehnika karakterizacije polimernih materijala.


U uvodnom dijelu, čitaoc se upoznaje sa osnovnim pojmovima iz reologije polimera. U poglavlju dva sa kohezionom energijom polimernih sistema. Zatim, u poglavlju tri sa rastvorima polimera i termodinamikom, te mogućnosti određivanja viskoziteta, molarne mase i stupnja grananja. U poglavlju četiri i pet su opisana fazna i fizička stanja polimera nastalih pri promjeni temperature. U poglavlju šest i sedam dat je pregled mehaničkih i električnih svojstava polimernih materijala, dok je u poglavlju osam kinetika reakcija polimerizacije.


Udžbenik Fizikalna hemija i reologija polimera namjenjen je studentima Tehnološkog i Prirodno-matematičkog fakulteta i drugima koji se bave hemijom i inženjerstvom materijala.

Amra Bratovičić

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Predgovor Reologija, prema definiciji, je nauka o deformaciji i tečenju, a danas je prepoznata kao vrlo važno polje u nauci. Poznavanje reologije je neophodno za inženjere zaposlene u mnogim industrijama, koji se bave plastikom, bojama, printanjem, deterdžentima, uljima, i drugim. Reologija je također, naučna disciplina koja se može proučavati od strane naučnika zbog želje za unapređenjem ne samo naučne misli, nego zbog unapređenja istraživanja i razvoja novih polimernih materijala i doprinosu razvoja društva u cjelosti. Reologija je, složena oblast, a neki od neophodnih teoretskih sadržaja često se doživljavaju kao komplikovani za studente bez jake teoretske podloge iz fizikalne hemije. Iz tog razloga, procjena autora je da postoji potreba za udžbenikom iz ove oblasti sa pojednostavljenim sadržajem za razumijevanje. Ovaj udžbenik nastao je kao rezultat želje autora da čitaocu pruži sistematičan pregled fundamentalnog teoretskog sadržaja, metoda i tehnika karakterizacije polimernih materijala. U uvodnom dijelu, čitaoc se upoznaje sa osnovnim pojmovima iz reologije polimera. U poglavlju dva sa kohezionom energijom polimernih sistema. Zatim, u poglavlju tri sa rastvorima polimera i termodinamikom, te mogućnosti određivanja viskoziteta, molarne mase i stupnja grananja. U poglavlju četiri i pet su opisana fazna i fizička stanja polimera nastalih pri promjeni temperature. U poglavlju šest i sedam dat je pregled mehaničkih i električnih svojstava polimernih materijala, dok je u poglavlju osam kinetika reakcija polimerizacije. Udžbenik Fizikalna hemija i reologija polimera namjenjen je studentima Tehnološkog i Prirodno-matematičkog fakulteta i drugima koji se bave hemijom i inženjerstvom materijala. Amra Bratovičić

Dodatne informacije

Izdavač IN SCAN d.o.o.
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter