Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Programabilni logički kontroleri

Programabilni logički kontroleri

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7555-374-8

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V3512

Broj strana:

408

Težina:

1001 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

62,30 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Bestseler koji postaje sve bolji...
Već dvije decenije vodeći priručnik u ovoj oblasti, namjenjen prvenstveno početnicima. Sadrži razumljive, bogato ilustrovane i ažurne informacije o svim aspektima instaliranja, programiranja i održavanja PLC sistema.U primjerima programa najčešće se koriste skupovi naredbi za modele kontrolera SLC 500 i ControlLogix, čiji je proizvođač Allen-Bradley.

Opisani principi i koncepti logičkih kontrolera, zajednički su za kontrolere mnogih proizvođača i svrha im je da maksimiraju znanje stečeno pohađanjem kurseva koje nude proizvođači PLC opreme.

Novo u četvrtom izdanju:

- Predstavljanje stvarnih spoljnih U/I uređaja - Radi lakšeg razumjevanja materije, osim simbola i crteža, dodate su i fotografije stvarnih ulaznih i izlaznih spoljnih uređaja.

- Kako programi rade - Kada je u tekstu naveden primjer programa, njegov način rada opisan je u obliku liste. Lista je navedena umjesto dugačkih pasusa i posebno je korisna kada treba objasniti pojedinačne korake u izvršavanju programa.

- Aplikacije iz stvarnog svijeta - Dodati su brojni primjeri riješenih problema da bi čitalac lakše shvatio određenu naredbu.

- Industrijske mreže - Opisane su komunikacione i upravljačke mreže, kao što su Ethernet, ControlNet i DeviceNet.

- Interfejs čovjek/mašina (HMI) - Praktičan uvod u to kako se HMI uređaji uklapaju u opšti PLC sistem.

- Detaljno objašnjenje kontrolera CLX - Novo poglavlje o liniji kontrolera ControlLogix sadrži sve što vam treba kako biste počeli da programirate pomoću oznaka i struktura. Iskoristite ga kao samostalnu cjelinu ili u kombinaciji s drugim poglavljima.

- Programiranje funkcijskih blokova - Uvod u jezik za programiranje funkcijskih blokova i način na koji se oni mogu iskoristiti za programiranje kontrolera ControlLogix.

Sadržaj

Uvod

Poglavlje 1: Uvod u programabilne logičke kontrolere

Poglavlje 2: Hardverske komponente PLC sistema

Poglavlje 3: Numerički i kodni sistemi

Poglavlje 4: Osnove logike

Poglavlje 5: Osnove programiranja PLC sistema

Poglavlje 6: Razvoj osnovnih PLC šema i programa ljestvičaste logike

Poglavlje 7: Programiranje tajmera

Poglavlje 8: Programiranje brojača

Poglavlje 9: Naredbe za upravljanje tokom programa

Poglavlje 10: Naredbe za rad s podacima

Poglavlje 11: Matematičke naredbe

Poglavlje 12: Sekvencer i pomjeranje bitova

Poglavlje 13: Postupci instaliranja i održavanja PLC sistema

Poglavlje 14: Upravljanje procesima, mrežni sistemi i SCADA

Poglavlje 15: Kontroleri ControlLogix

- Dio I: Organizacija memorije i projekata

- Dio II: Programiranje na nivou bita

- Dio III: Programiranje tajmera

- Dio IV: Programiranje brojača

- Dio V: Matematičke naredbe, naredbe za poređenje i naredbe za prosleđivanje podataka

- Dio VI: Programiranje pomoću funkcijskih blokova

Rječnik

Indeks

  • Originalni naziv: Programmable Logic Controllers...
  • Izdanje: 4
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x275
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Bestseler koji postaje sve bolji... Već dvije decenije vodeći priručnik u ovoj oblasti, namjenjen prvenstveno početnicima. Sadrži razumljive, bogato ilustrovane i ažurne informacije o svim aspektima instaliranja, programiranja i održavanja PLC sistema.U primjerima programa najčešće se koriste skupovi naredbi za modele kontrolera SLC 500 i ControlLogix, čiji je proizvođač Allen-Bradley. Opisani principi i koncepti logičkih kontrolera, zajednički su za kontrolere mnogih proizvođača i svrha im je da maksimiraju znanje stečeno pohađanjem kurseva koje nude proizvođači PLC opreme. Novo u četvrtom izdanju: - Predstavljanje stvarnih spoljnih U/I uređaja - Radi lakšeg razumjevanja materije, osim simbola i crteža, dodate su i fotografije stvarnih ulaznih i izlaznih spoljnih uređaja. - Kako programi rade - Kada je u tekstu naveden primjer programa, njegov način rada opisan je u obliku liste. Lista je navedena umjesto dugačkih pasusa i posebno je korisna kada treba objasniti pojedinačne korake u izvršavanju programa. - Aplikacije iz stvarnog svijeta - Dodati su brojni primjeri riješenih problema da bi čitalac lakše shvatio određenu naredbu. - Industrijske mreže - Opisane su komunikacione i upravljačke mreže, kao što su Ethernet, ControlNet i DeviceNet. - Interfejs čovjek/mašina (HMI) - Praktičan uvod u to kako se HMI uređaji uklapaju u opšti PLC sistem. - Detaljno objašnjenje kontrolera CLX - Novo poglavlje o liniji kontrolera ControlLogix sadrži sve što vam treba kako biste počeli da programirate pomoću oznaka i struktura. Iskoristite ga kao samostalnu cjelinu ili u kombinaciji s drugim poglavljima. - Programiranje funkcijskih blokova - Uvod u jezik za programiranje funkcijskih blokova i način na koji se oni mogu iskoristiti za programiranje kontrolera ControlLogix. Sadržaj Uvod Poglavlje 1: Uvod u programabilne logičke kontrolere Poglavlje 2: Hardverske komponente PLC sistema Poglavlje 3: Numerički i kodni sistemi Poglavlje 4: Osnove logike Poglavlje 5: Osnove programiranja PLC sistema Poglavlje 6: Razvoj osnovnih PLC šema i programa ljestvičaste logike Poglavlje 7: Programiranje tajmera Poglavlje 8: Programiranje brojača Poglavlje 9: Naredbe za upravljanje tokom programa Poglavlje 10: Naredbe za rad s podacima Poglavlje 11: Matematičke naredbe Poglavlje 12: Sekvencer i pomjeranje bitova Poglavlje 13: Postupci instaliranja i održavanja PLC sistema Poglavlje 14: Upravljanje procesima, mrežni sistemi i SCADA Poglavlje 15: Kontroleri ControlLogix - Dio I: Organizacija memorije i projekata - Dio II: Programiranje na nivou bita - Dio III: Programiranje tajmera - Dio IV: Programiranje brojača - Dio V: Matematičke naredbe, naredbe za poređenje i naredbe za prosleđivanje podataka - Dio VI: Programiranje pomoću funkcijskih blokova Rječnik Indeks

Dodatne informacije

Izdavač Mikro knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter