Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Eksperimentalne vježbe sa teoretskim osnovama iz injženjerstva zaštite okoline

Eksperimentalne vježbe sa teoretskim osnovama iz injženjerstva zaštite okoline

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958894848

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B6041

Broj strana:

172

Težina:

513 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

SADRŽAJ:

1. OPŠTI DIO

1.1. Organizacija laboratorije
1.2. Uputstvo za siguran rad u laboratoriji
1.3. Osnovna pravila rada i ponašanja u laboratoriji
1.4. Mjere opreza i zaštite na radu u laboratoriji

2. ZRAK I PLINOVI

2.1. Parametri stanja
2.2. Emisija, imisija i MDK

3. VODA I OTPADNA VODA

3.1. Utvrđivanje stepena zagađenja otpadne vode izraženog preko EBS-a
3.2. Monitoring otpadnih voda
4. Zemljište i čvrste matrice
5. Literatura

IZ RECENZIJA:

Ovaj univerzitetski udžbenik je namijenjen studentima studijskog programa Inženjerstvo zaštite okoline na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, kao i studentima I nastavnicima srodnih studijskih programa prvog i drugog ciklusa studija na drugim fakultetima.

Udžbenik će omogućiti studentima da na jednostavan način steknu teoretska i praktična znanja iz različitih oblasti Inženjerstva zaštite okoline. Primjenom ovog nastavnog materijala studenti će biti stručno osposobljeni da provode uzorkovanje i analitička istraživanja svih otpadnih tokova nastalih u okolini, primjenjuju metode za njihovo prečišćavanje, te koriste različite metode iskorištenja otpadnih tokova u svrhu dobijanja energije, a što će im zasigurno olakšati rad i primjenu stečenih znanja u praksi.
Ovo djelo je rezultat dugogodišnjeg rada grupe autora na predmetima iz naučne oblasti Inženjerstvo zaštite okoline i predstavlja vrijedan i prijeko potreban materijal za studente i nastavnike. Odlikuje se adekvatnim balansom teorije i praktičnih primjera.

Udžbenik je logično strukturiran, a tematika svakog poglavlja je predstavljena jasno u konceptualnom i jezičnom smislu i u odgovarajućem opsegu.
Materija je obrađena sistematično, sa jednostavnim i jasnim načinom izražavanja, pri čemu je korištena adekvatna terminologija, prepoznatljiva za ovu oblast.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 205x290
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

SADRŽAJ: 1. OPŠTI DIO 1.1. Organizacija laboratorije 1.2. Uputstvo za siguran rad u laboratoriji 1.3. Osnovna pravila rada i ponašanja u laboratoriji 1.4. Mjere opreza i zaštite na radu u laboratoriji 2. ZRAK I PLINOVI 2.1. Parametri stanja 2.2. Emisija, imisija i MDK 3. VODA I OTPADNA VODA 3.1. Utvrđivanje stepena zagađenja otpadne vode izraženog preko EBS-a 3.2. Monitoring otpadnih voda 4. Zemljište i čvrste matrice 5. Literatura IZ RECENZIJA: Ovaj univerzitetski udžbenik je namijenjen studentima studijskog programa Inženjerstvo zaštite okoline na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, kao i studentima I nastavnicima srodnih studijskih programa prvog i drugog ciklusa studija na drugim fakultetima. Udžbenik će omogućiti studentima da na jednostavan način steknu teoretska i praktična znanja iz različitih oblasti Inženjerstva zaštite okoline. Primjenom ovog nastavnog materijala studenti će biti stručno osposobljeni da provode uzorkovanje i analitička istraživanja svih otpadnih tokova nastalih u okolini, primjenjuju metode za njihovo prečišćavanje, te koriste različite metode iskorištenja otpadnih tokova u svrhu dobijanja energije, a što će im zasigurno olakšati rad i primjenu stečenih znanja u praksi. Ovo djelo je rezultat dugogodišnjeg rada grupe autora na predmetima iz naučne oblasti Inženjerstvo zaštite okoline i predstavlja vrijedan i prijeko potreban materijal za studente i nastavnike. Odlikuje se adekvatnim balansom teorije i praktičnih primjera. Udžbenik je logično strukturiran, a tematika svakog poglavlja je predstavljena jasno u konceptualnom i jezičnom smislu i u odgovarajućem opsegu. Materija je obrađena sistematično, sa jednostavnim i jasnim načinom izražavanja, pri čemu je korištena adekvatna terminologija, prepoznatljiva za ovu oblast.

Dodatne informacije

Izdavač In scan d.o.o. Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter