Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Metabolizam lijekova i odabranih ksenobiotika

Metabolizam lijekova i odabranih ksenobiotika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-176-587-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V5163

Broj strana:

407

Težina:

900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

99,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Udžbenik obrađuje metaboličke reakcije endobiotika, danas aktualnih lijekova i drugih važnijih, u svakodnevnom životu prisutnih, ksenobiotika. Pregled najvažnijih metaboličkih reakcija započinje povijesnim činjenicama da bi se u nastavku obrađivali enzimski i koenzimski sustavi navedenih reakcija, stereoselektivnost i stereospecifičnost reakcija biotransformacije te važnost i uloga transportnih sustava za učinak lijekova. Udžbenik je u osnovi podijeljen na pet temeljnih poglavlja.

Prvi dio obuhvaća uvod, metabolizam i biotransformacije ksenobiotika i endobiotika te reakcije tzv. I. faze metabolizma.

Drugi dio obuhvaća reakcije tzv. II. faze metabolizma (reakcije konjugacije). Podjela reakcija biotransformacije na reakcije I. i II. faze se smatra povijesnom podjelom, te se danas predlaže podjela prema kemijskim značajkama reakcija na: oksidacije, redukcije, konjugacije i reakcije s nukleofilnim skupinama (hidroliza i glutation).

Treći dio obrađuje stereoselektivnost metabolizma lijekova, prolijekove, transportne proteine, indukcije i inhibicije biotransformacija te interakcije lijek-lijek i lijek-ostali ksenobiotici.

Četvrti dio vrlo pregledno prikazuje biotransformacije odabranih fizioloških tvari i lijekova, a peti dio donosi pregled biotransformacija i toksičnosti lijekova i ostalih ksenobiotika.

Za bolje razumijevanje na kraju knjige pojašnjeni su neki pojmovi koji se koriste u tekstu.

Knjiga je namijenjena studentima diplomskog i poslijediplomskog studija FBF-a Sveučilišta u Zagrebu, kao i studentima farmaceutskih fakulteta u Splitu i Mostaru, medicinskih fakulteta, te ostalih studija prirodnih znanosti koji se bave istraživanjima na području učinaka i sudbine endobiotika i ksenobiotika različitog porijekla u ljudskom organizmu i drugim biološkim sustavima, ali i znanstveno-stručnim djelatnicima koji se bave istraživanjima na područjima obrađenih tema.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 215x280
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Udžbenik obrađuje metaboličke reakcije endobiotika, danas aktualnih lijekova i drugih važnijih, u svakodnevnom životu prisutnih, ksenobiotika. Pregled najvažnijih metaboličkih reakcija započinje povijesnim činjenicama da bi se u nastavku obrađivali enzimski i koenzimski sustavi navedenih reakcija, stereoselektivnost i stereospecifičnost reakcija biotransformacije te važnost i uloga transportnih sustava za učinak lijekova. Udžbenik je u osnovi podijeljen na pet temeljnih poglavlja. Prvi dio obuhvaća uvod, metabolizam i biotransformacije ksenobiotika i endobiotika te reakcije tzv. I. faze metabolizma. Drugi dio obuhvaća reakcije tzv. II. faze metabolizma (reakcije konjugacije). Podjela reakcija biotransformacije na reakcije I. i II. faze se smatra povijesnom podjelom, te se danas predlaže podjela prema kemijskim značajkama reakcija na: oksidacije, redukcije, konjugacije i reakcije s nukleofilnim skupinama (hidroliza i glutation). Treći dio obrađuje stereoselektivnost metabolizma lijekova, prolijekove, transportne proteine, indukcije i inhibicije biotransformacija te interakcije lijek-lijek i lijek-ostali ksenobiotici. Četvrti dio vrlo pregledno prikazuje biotransformacije odabranih fizioloških tvari i lijekova, a peti dio donosi pregled biotransformacija i toksičnosti lijekova i ostalih ksenobiotika. Za bolje razumijevanje na kraju knjige pojašnjeni su neki pojmovi koji se koriste u tekstu. Knjiga je namijenjena studentima diplomskog i poslijediplomskog studija FBF-a Sveučilišta u Zagrebu, kao i studentima farmaceutskih fakulteta u Splitu i Mostaru, medicinskih fakulteta, te ostalih studija prirodnih znanosti koji se bave istraživanjima na području učinaka i sudbine endobiotika i ksenobiotika različitog porijekla u ljudskom organizmu i drugim biološkim sustavima, ali i znanstveno-stručnim djelatnicima koji se bave istraživanjima na područjima obrađenih tema.

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter