Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Kompletan uvod u psihoanalizu

Kompletan uvod u psihoanalizu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Sigmund Frojd


ISBN:

86-7470-044-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

M2824

Broj strana:

524

Težina:

938 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

58,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kompletan uvod u psihoanalizu je sveobuhvatna, reprezentativna sinteza najvažnijih psihoanalitičkih hipoteza, teorija i otkrića. Nastala je iz pera oca psihoanalize, Sigmunda Frojda, i sačinjena je od tri njegova sintetička djela: Uvoda u psihoanalizu, Novih predavanja za uvođenje u psihoanalizu i Nacrta psihoanalize. Svi tekstovi u knjizi napisani su na osnovu brilijantnih Frojdovih predavanja, koja pokazuju ne samo da je genijalan naučnik i tvorac jednog psihološkog pravca, već da je i najbolji popularizator psihoanalize. On na jednostavan način objašnjava svoje osnovne ideje o strahu, nesvjesnom, nagonima, potiskivanju i edipovom kompleksu. Ovom knjigom autor je želio da razbije mnoge predrasude o pogledu psihoanalize.
Kompletan uvod u psihoanalizu je donio Frojdu svjetsku slavu i za vrijeme njegovog života ova knjiga je prevedena na 16 jezika.

  • Prevodilac: Borislav Lorenc, Tomislav Bekić, Nikola Volf
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kompletan uvod u psihoanalizu je sveobuhvatna, reprezentativna sinteza najvažnijih psihoanalitičkih hipoteza, teorija i otkrića. Nastala je iz pera oca psihoanalize, Sigmunda Frojda, i sačinjena je od tri njegova sintetička djela: Uvoda u psihoanalizu, Novih predavanja za uvođenje u psihoanalizu i Nacrta psihoanalize. Svi tekstovi u knjizi napisani su na osnovu brilijantnih Frojdovih predavanja, koja pokazuju ne samo da je genijalan naučnik i tvorac jednog psihološkog pravca, već da je i najbolji popularizator psihoanalize. On na jednostavan način objašnjava svoje osnovne ideje o strahu, nesvjesnom, nagonima, potiskivanju i edipovom kompleksu. Ovom knjigom autor je želio da razbije mnoge predrasude o pogledu psihoanalize. Kompletan uvod u psihoanalizu je donio Frojdu svjetsku slavu i za vrijeme njegovog života ova knjiga je prevedena na 16 jezika.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter