Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Kapitalizam - sažeti priručnik

Kapitalizam - sažeti priručnik

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: James Fulcher


ISBN:

978-86-521-2364-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M6303

Broj strana:

200

Težina:

208 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Šta je kapitalizam? Da li je kapitalizam svuda isti? Postoji li alternativa ovom sistemu?

Riječ kapitalizam je često u upotrebi, ali šta ta riječ zaista opisuje i šta znači? Ovaj sažeti priručnik počinje odgovorima na pitanja poput onog šta je kapital. Potom prikazuje istoriju i razvitak kapitalizma kroz analize različitih pojava u okviru ovog sistema, kao što su: trgovinski rat lalama u 17. veku u Holandiji i velika depresija tridesetih godina prošlog vijeka pa sve do uticaja globalne finansijske krize 2008. godine na današnji svijet.

Džejms Falčer analizira različite oblike kapitalizma i pravce njegovog razvoja u Britaniji, Japanu, Švedskoj i Sjedinjenim Državama, istražujući ujedno i da li je zaista kapitalizam postao globalan i izašao iz nacionalnih okvira. Svoj izuzetan prikaz autor završava razmatrajući budućnost ovog sistema i moguće alternative kapitalizmu, s osvrtom na socijalizam, komune i zadružne eksperimente, kao i na rješenja koja predlažu oni koji se zalažu za očuvanje životne sredine.

  • Originalni naziv: Capitalism - A very short...
  • Prevodilac: Jelena Kosovac
  • Edicija: Serijal Sažeti priručnici
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120 x 200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Šta je kapitalizam? Da li je kapitalizam svuda isti? Postoji li alternativa ovom sistemu? Riječ kapitalizam je često u upotrebi, ali šta ta riječ zaista opisuje i šta znači? Ovaj sažeti priručnik počinje odgovorima na pitanja poput onog šta je kapital. Potom prikazuje istoriju i razvitak kapitalizma kroz analize različitih pojava u okviru ovog sistema, kao što su: trgovinski rat lalama u 17. veku u Holandiji i velika depresija tridesetih godina prošlog vijeka pa sve do uticaja globalne finansijske krize 2008. godine na današnji svijet. Džejms Falčer analizira različite oblike kapitalizma i pravce njegovog razvoja u Britaniji, Japanu, Švedskoj i Sjedinjenim Državama, istražujući ujedno i da li je zaista kapitalizam postao globalan i izašao iz nacionalnih okvira. Svoj izuzetan prikaz autor završava razmatrajući budućnost ovog sistema i moguće alternative kapitalizmu, s osvrtom na socijalizam, komune i zadružne eksperimente, kao i na rješenja koja predlažu oni koji se zalažu za očuvanje životne sredine.

    Dodatne informacije

    Izdavač Laguna
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter