Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Kako funkcioniše fašizam - Politika mi protiv njih

Kako funkcioniše fašizam - Politika mi protiv njih

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Jason Stanley


ISBN:

978-86-7963-4795-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B3261

Broj strana:

166

Težina:

365 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Proučavajući filozofiju i propagandu, kao dete roditelja koji su izbegli iz Evrope u predvečerje Drugog svetskog rata, Džejson Stenli je shvatio da fašistička politika teži da podeli populaciju duž etničkih, rasnih i verskih linija.


Oslanjajući se na istoriju, filozofiju, sociologiju, kritičku rasnu teoriju i primere iz celog sveta – od Amerike u devetnaestom preko Nemačke u dvadesetom, do Indije u dvadeset prvom veku – Stenli identifikuje deset stubova fašističke politike koje lideri koriste da zadrže vlast, tako što dele populaciju na nas i njih: mitska prošlost, propaganda, antiintelektualizam, nerealnost, hijerarhija, viktimizacija, zakon i red, seksualna anksioznost, apelovanje na ruralne sredine, ukidanje socijalnih programa i razbijanje jedinstva.
Stenli otkriva vitalno važne obrasce koji su danas široko rasprostranjeni i ukazuje na sablasni osećaj porasta fašističkih tendencija. Čitaoci će, tako što nauče da ih prepoznaju, moći da počnu da se odupiru njihovim štetnim dejstvima. Jer tek kad naučimo da prepoznajemo fašističku politiku možemo da se odupremo njenim najgorim učincima i da se vratimo demokratskim idealima.

  • Originalni naziv: How Fascism Works
  • Prevodilac: Tanja Milosavljević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Proučavajući filozofiju i propagandu, kao dete roditelja koji su izbegli iz Evrope u predvečerje Drugog svetskog rata, Džejson Stenli je shvatio da fašistička politika teži da podeli populaciju duž etničkih, rasnih i verskih linija. Oslanjajući se na istoriju, filozofiju, sociologiju, kritičku rasnu teoriju i primere iz celog sveta – od Amerike u devetnaestom preko Nemačke u dvadesetom, do Indije u dvadeset prvom veku – Stenli identifikuje deset stubova fašističke politike koje lideri koriste da zadrže vlast, tako što dele populaciju na nas i njih: mitska prošlost, propaganda, antiintelektualizam, nerealnost, hijerarhija, viktimizacija, zakon i red, seksualna anksioznost, apelovanje na ruralne sredine, ukidanje socijalnih programa i razbijanje jedinstva. Stenli otkriva vitalno važne obrasce koji su danas široko rasprostranjeni i ukazuje na sablasni osećaj porasta fašističkih tendencija. Čitaoci će, tako što nauče da ih prepoznaju, moći da počnu da se odupiru njihovim štetnim dejstvima. Jer tek kad naučimo da prepoznajemo fašističku politiku možemo da se odupremo njenim najgorim učincima i da se vratimo demokratskim idealima.

Dodatne informacije

Izdavač Samizdat B92
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter