Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Ilustrovani primeri konstrukcija

Ilustrovani primeri konstrukcija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-395-0525-7

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1770

Broj strana:

466

Težina:

932 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

93,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Pred čitaocima je prevod trećeg izdanja, stručno prepravljenog i ažuriranog, tako da sadrži najnovija dostignuća u materijalima, tehnologiji građenja i propisima, uključujući i integralni obuhvat ekološki podobnih materijala.

Upotpunjena sa više od 1000 ilustracija, ova knjiga se kreće kroz svaku od ključnih faza u procesu projektovanja, od izbora lokacije do građevinskih komponenata, mašinskih sistema i završnih obrada.
Sa svojim jasnim predstavljanjem osnovnih koncepata kojima podliježe građenje, Ilustrovani primjeri konstrukcija opskrbljuju studente i profesionalce u svim oblastima arhitekture i građevinarstva korisnim smjernicama za virtuelni pristup i novim materijalima ili tehnikama, koji se sreću u planiranju, projektovanju i građenju objekata.

Poglavlja u knjizi su sledeća:
Lokacija objekta, Građevinski objekat, Sistemi fundiranja, Međuspratni sistemi, Sistemi zidova, Krovni sistemi, Zaštita od vlage i termička zaštita, Vrata i prozori, Sistemi specijalnih elemenata, Završni radovi, Sistemi mašinskih i električnih instalacija, Podaci o materijalima, Dodatak (čovjekove dimenzije; ADA norme pristupačnosti; dimenzije namještaja; pokretna opterećenja u objektu; težine materijala; metrički konverzioni faktori; putevi izlaza iz zgrade; stepen izdržljivosti konstrukcije u požaru; akustika; kontrola zvuka; grafički simboli materijala; CSI Masterformat; stručna i privredna udruženja).

  • Izdanje: 3
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x297
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Pred čitaocima je prevod trećeg izdanja, stručno prepravljenog i ažuriranog, tako da sadrži najnovija dostignuća u materijalima, tehnologiji građenja i propisima, uključujući i integralni obuhvat ekološki podobnih materijala. Upotpunjena sa više od 1000 ilustracija, ova knjiga se kreće kroz svaku od ključnih faza u procesu projektovanja, od izbora lokacije do građevinskih komponenata, mašinskih sistema i završnih obrada. Sa svojim jasnim predstavljanjem osnovnih koncepata kojima podliježe građenje, Ilustrovani primjeri konstrukcija opskrbljuju studente i profesionalce u svim oblastima arhitekture i građevinarstva korisnim smjernicama za virtuelni pristup i novim materijalima ili tehnikama, koji se sreću u planiranju, projektovanju i građenju objekata. Poglavlja u knjizi su sledeća: Lokacija objekta, Građevinski objekat, Sistemi fundiranja, Međuspratni sistemi, Sistemi zidova, Krovni sistemi, Zaštita od vlage i termička zaštita, Vrata i prozori, Sistemi specijalnih elemenata, Završni radovi, Sistemi mašinskih i električnih instalacija, Podaci o materijalima, Dodatak (čovjekove dimenzije; ADA norme pristupačnosti; dimenzije namještaja; pokretna opterećenja u objektu; težine materijala; metrički konverzioni faktori; putevi izlaza iz zgrade; stepen izdržljivosti konstrukcije u požaru; akustika; kontrola zvuka; grafički simboli materijala; CSI Masterformat; stručna i privredna udruženja).

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter