Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Građevinske konstrukcije

Građevinske konstrukcije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Martin Mittag


ISBN:

86-395-0543-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1657

Broj strana:

586

Težina:

1184 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

187,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Priručnik za graditelja o konstruktivnim sistemima, elementima zgrada i načinima građenja je nezamjenjiv udžbenik iz arhitektonskih konstrukcija još od 1952. godine.

Od tada pa do danas izašlo je 18 izdanja. Najnovije izdanje je gotovo dvostruko obimnije nego prvo. Razvitak industrije, nove konstrukcije, novi materijali i novi propisi uslovili su povećanje obima knjige za oko 300 strana.

U prethodnim izdanjima poglavlja i potpoglavlja su bila zasebne cjeline: Osnovne norme, Građevinski materijali, Spojevi, Konstruktivni sistemi i radovi ili Elementi zgrada - zidovi, prozori, temelji, instalacije, tavanice, podovi, itd.

U novom izdanju ima šest poglavlja koja su posvećena osnovnim, strukturnim cjelinama zgrade, a to su: Temelji, Spoljni zidovi, Unutrašnji zidovi, Tavanice, Krovovi, Dimnjaci, okna i kanali.
Svi ostali elementi koji se nalaze u sklopu osnovnog strukturnog elementa obrađuju se u organskoj vezi sa cjelinom.

Iz područja građevinskih materijala i standardnih detalja arhitektonskih konstrukcija dat je veliki broj primjera, od oko 500 firmi, koji omogućuju tijesnu vezu između prakse, koja stalno napreduje, i teoretskog rada u školama, fakultetima i naučnim ustanovama.

Ovaj priručnik je najobavješteniji i najkompetentniji savjetnik u radu arhitekata, izvođača radova, studenata arhitekture, građevine za primjenu u praksi.

  • Izdanje: 18
  • Godina: 2003
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x297
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Priručnik za graditelja o konstruktivnim sistemima, elementima zgrada i načinima građenja je nezamjenjiv udžbenik iz arhitektonskih konstrukcija još od 1952. godine. Od tada pa do danas izašlo je 18 izdanja. Najnovije izdanje je gotovo dvostruko obimnije nego prvo. Razvitak industrije, nove konstrukcije, novi materijali i novi propisi uslovili su povećanje obima knjige za oko 300 strana. U prethodnim izdanjima poglavlja i potpoglavlja su bila zasebne cjeline: Osnovne norme, Građevinski materijali, Spojevi, Konstruktivni sistemi i radovi ili Elementi zgrada - zidovi, prozori, temelji, instalacije, tavanice, podovi, itd. U novom izdanju ima šest poglavlja koja su posvećena osnovnim, strukturnim cjelinama zgrade, a to su: Temelji, Spoljni zidovi, Unutrašnji zidovi, Tavanice, Krovovi, Dimnjaci, okna i kanali. Svi ostali elementi koji se nalaze u sklopu osnovnog strukturnog elementa obrađuju se u organskoj vezi sa cjelinom. Iz područja građevinskih materijala i standardnih detalja arhitektonskih konstrukcija dat je veliki broj primjera, od oko 500 firmi, koji omogućuju tijesnu vezu između prakse, koja stalno napreduje, i teoretskog rada u školama, fakultetima i naučnim ustanovama. Ovaj priručnik je najobavješteniji i najkompetentniji savjetnik u radu arhitekata, izvođača radova, studenata arhitekture, građevine za primjenu u praksi.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter