Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Ekonergijska paradigma - Knjiga prva

Ekonergijska paradigma - Knjiga prva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-0325-2-3

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M6778

Broj strana:

413

Težina:

1300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

160,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U sklopu projekta ENZA (ENergetske ZAdruge u BiH) izrađen je i Priručnik o energetskim zadrugama u BiH koji je kreiran na način da čitaocu pruži osnovne informacije o tome kako koncept energetskih zadruga može da funkcioniše, ali on ne treba da bude ograničavajući, već treba da podstiče na razmišljanje i iznalaženje drugih i boljih načina nego što su ovdje prikazano. Cilj Priručnika je ukazati na osnove principa zadrugarstava i kako se koncept energetskih zadruga može koristi za lokalni ekonomski razvoj korištenjem lokalnih obnovljivih izvora energije, te pokazati uspješne primjere iz EU i regije kako bi se potakao razvoj sličnih projekata u Bosni i Hercegovini.

Knjiga je stručna i informativna. Kroz prikaz značajnih događaja u Sarajevu, Kaknju, Zenici i drugim gradovima u BiH i u bivšoj Jugoslaviji pružaju se znanja o menadžmentu kvaliteta zraka. U poglavlju mjeriteljstvo daju se prilozi iz iskustva mjerenja kvaliteta zraka i drugih oblasti, posebno članak pok. prof. Nikole Barbalića o IS mjernim jedinicama u oblasti kvaliteta zraka. Dato je više priloga iz ratnog perioda, vezano za korištenje energije u Sarajevu u tom periodu, kao i razvoju stručnih aktivnosti. U posljednjem poglavlju se daje širi osvrt na edukaciju iz zaštite okoline na univerzitetima sa prilozima akademika Kemala Hanjalića i prof. dr. Tarika Kupusovića.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 230x230
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

U sklopu projekta ENZA (ENergetske ZAdruge u BiH) izrađen je i Priručnik o energetskim zadrugama u BiH koji je kreiran na način da čitaocu pruži osnovne informacije o tome kako koncept energetskih zadruga može da funkcioniše, ali on ne treba da bude ograničavajući, već treba da podstiče na razmišljanje i iznalaženje drugih i boljih načina nego što su ovdje prikazano. Cilj Priručnika je ukazati na osnove principa zadrugarstava i kako se koncept energetskih zadruga može koristi za lokalni ekonomski razvoj korištenjem lokalnih obnovljivih izvora energije, te pokazati uspješne primjere iz EU i regije kako bi se potakao razvoj sličnih projekata u Bosni i Hercegovini. Knjiga je stručna i informativna. Kroz prikaz značajnih događaja u Sarajevu, Kaknju, Zenici i drugim gradovima u BiH i u bivšoj Jugoslaviji pružaju se znanja o menadžmentu kvaliteta zraka. U poglavlju mjeriteljstvo daju se prilozi iz iskustva mjerenja kvaliteta zraka i drugih oblasti, posebno članak pok. prof. Nikole Barbalića o IS mjernim jedinicama u oblasti kvaliteta zraka. Dato je više priloga iz ratnog perioda, vezano za korištenje energije u Sarajevu u tom periodu, kao i razvoju stručnih aktivnosti. U posljednjem poglavlju se daje širi osvrt na edukaciju iz zaštite okoline na univerzitetima sa prilozima akademika Kemala Hanjalića i prof. dr. Tarika Kupusovića.

Dodatne informacije

Izdavač Reic
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter