Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Veština ratovanja

Veština ratovanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Sun Pin


ISBN:

978-86-83737-65-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7907

Broj strana:

126

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Sun Pinova Veština ratovanja smatra se djelom koje nimalo ne zaostaje za mnogo slavnijom vojnom raspravom Sun Cua. Kao i Sun Cuovo Umijeće ratovanja i Sun Pinovo delo bavi se vojnom strategijom, razotkrivanjem zakonitosti ratne vještine, te idejama koje su i danas aktuelne i primjenjive u ratu. Takođe, kroz knjigu provejavaju biseri drevene kineske mudrosti.

Sun Pin (umro 316 p.n.e.) je vojni strateg koji je živio u Razdoblju zaraćenih država u drevnoj Kini. On je potomak Sun Cua, a vojnoj nauci ga je podučavao pustinjak Gueiguci. Znao je Sun Cuovo Umijeće ratovanja napamet, pa ga je Gueiguci često isticao pred ostalim učenicima. Dok je služio u državi Vei, bio je uhapšen pod lažnom optužbom za izdaju. Za kaznu je istetoviran po licu (u to vrijeme su kriminalci tako kažnjavani) i odstranjene su mu čašice sa koljena, zbog čega je do kraja života ostao bogalj.

Sun Pinovo djelo Vještina ratovanja je arheološkim iskopavanjem ponovo otkriveno 1972. godine, nakon što je bilo izgubljeno skoro 2000 godina. Do tada su neki istoričari špekulisali da su Sun Pin i Sun Cu jedna ista osoba, ali je ovim otkrićem dokazano da je Sun Pin zapravo potomak (unuk ili praunuk) Sun Cua.

  • Originalni naziv: The Art of War
  • Prevodilac: Goran Bajić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Sun Pinova Veština ratovanja smatra se djelom koje nimalo ne zaostaje za mnogo slavnijom vojnom raspravom Sun Cua. Kao i Sun Cuovo Umijeće ratovanja i Sun Pinovo delo bavi se vojnom strategijom, razotkrivanjem zakonitosti ratne vještine, te idejama koje su i danas aktuelne i primjenjive u ratu. Takođe, kroz knjigu provejavaju biseri drevene kineske mudrosti. Sun Pin (umro 316 p.n.e.) je vojni strateg koji je živio u Razdoblju zaraćenih država u drevnoj Kini. On je potomak Sun Cua, a vojnoj nauci ga je podučavao pustinjak Gueiguci. Znao je Sun Cuovo Umijeće ratovanja napamet, pa ga je Gueiguci često isticao pred ostalim učenicima. Dok je služio u državi Vei, bio je uhapšen pod lažnom optužbom za izdaju. Za kaznu je istetoviran po licu (u to vrijeme su kriminalci tako kažnjavani) i odstranjene su mu čašice sa koljena, zbog čega je do kraja života ostao bogalj. Sun Pinovo djelo Vještina ratovanja je arheološkim iskopavanjem ponovo otkriveno 1972. godine, nakon što je bilo izgubljeno skoro 2000 godina. Do tada su neki istoričari špekulisali da su Sun Pin i Sun Cu jedna ista osoba, ali je ovim otkrićem dokazano da je Sun Pin zapravo potomak (unuk ili praunuk) Sun Cua.

Dodatne informacije

Izdavač Babun
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter