Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Umijeće ratovanja

Umijeće ratovanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Sun Cu


ISBN:

978-86-7470-381-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

K9974

Broj strana:

125

Težina:

180 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Sun Cuovo Umijeće ratovanja je jedan od najpoznatijih vojnih spisa u istoriji čovječanstva. Tokom 2000 godina ovo djelo uticalo je na istočnjačku vojnu misao i filozofiju, a u drugoj polovini dvadesetog vijeka izvršilo je uticaj i na zapadno sagledavanje rata, poslovne strategije i diplomatske odnose.Umijeće ratovanja nam otkriva, kroz primjer sukobljenih armija, bezvremena načela koja važe u svakodnevnom životu. Uči nas kako imati strategiju ne znači planiranje, u smislu pravljenja liste postupaka, već zahtijeva brze odgovore na promjene okolnosti. Ovo djelo čitaocu pruža nenadmašan uvid u ljudsku prirodu i u prirodu međuljudskih konflikata.

Bilo da je riječ o politici, sklapanju ugovora, stupanju u brak ili rukovođenju nekom organizacijom ili političkom strankom, Sun Cuovi savjeti su uvijek dragocjen putokaz.

  • Prevodilac: Mirko Bižić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Sun Cuovo Umijeće ratovanja je jedan od najpoznatijih vojnih spisa u istoriji čovječanstva. Tokom 2000 godina ovo djelo uticalo je na istočnjačku vojnu misao i filozofiju, a u drugoj polovini dvadesetog vijeka izvršilo je uticaj i na zapadno sagledavanje rata, poslovne strategije i diplomatske odnose.Umijeće ratovanja nam otkriva, kroz primjer sukobljenih armija, bezvremena načela koja važe u svakodnevnom životu. Uči nas kako imati strategiju ne znači planiranje, u smislu pravljenja liste postupaka, već zahtijeva brze odgovore na promjene okolnosti. Ovo djelo čitaocu pruža nenadmašan uvid u ljudsku prirodu i u prirodu međuljudskih konflikata. Bilo da je riječ o politici, sklapanju ugovora, stupanju u brak ili rukovođenju nekom organizacijom ili političkom strankom, Sun Cuovi savjeti su uvijek dragocjen putokaz.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter