Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Vožnja - Zašto vozimo kako vozimo – i što to govori o nama

Vožnja - Zašto vozimo kako vozimo – i što to govori o nama

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-047-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6213

Broj strana:

463

Težina:

788 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

49,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Bilo da ga smatrate simbolom slobode ili gnjavažom koja vam oduzima vrijeme i novac, jedno ne možete zanijekati: automobil zauzima važno mjesto u našim životima. Uzimajući u obzir koliko vremena provodimo u prometu, jeste li se ikada zapitali koliko vas ponašanje u prometu i način vožnje zapravo određuju? Bi li vas iznenadio podatak da se većina sudara dogodi za sunčanih, suhih dana? Da nas um često vara te povjerujemo da se automobili u susjednom traku kreću brže? Jeste li znali da se vozačke navike cijele jedne nacije mogu odrediti prema njezinu stupnju korupcije? Ovo su samo neki od uvida koje nam otkriva Tom Vanderbilt u svojem fascinantnom putovanju kroz misterije ceste, knjizi Vožnja. Mjesecima na top-listama najprodavanijih knjiga New York Timesa, San Francisco Chroniclea i Toronto Stara, Vožnju je New York Times proglasio jednom od najznačajnijih knjiga 2008. godine. Washington Post uvrstio ju je na svoj godišnji popis najboljih 10 knjiga, Streetsblog.org proglasio ju je Knjigom godine, a Amazon imenovao jednim od svojih Veličanstvenih sedam naslova za mjesec srpanj.

Nastala na temelju iscrpnog istraživanja i intervjua s prometnim stručnjacima diljem svijeta, ova knjiga Toma Vanderbilta zavući će se pod prtljažnik svakodnevne aktivnosti vožnje i otkriti iznenađujuće kompleksan svijet fizičkih, psihičkih i tehničkih faktora koji će nam pojasniti zašto vozimo tako kako vozimo i što način vožnje govori o nama. Zašto planovi zaštite pješaka od automobila nerijetko dovode do više nesreća, kako su kružni tokovi, koji nam se čine kaotičnima i opasnima, zapravo najsigurniji za vozače, koje su najčešće pogreške pri parkiranju te zašto bi vas u Kopenhagenu prezrivo pogledali kad biste pokušali pretrčati ulicu na crveno, a u New Yorku kad ne biste, samo su neke od zanimljivosti na koje Vanderbilt ukazuje.

  • Originalni naziv: TRAFFIC [Why We Drive...
  • Prevodilac: Snježana Ercegovac
  • Edicija: Facta
  • Izdanje: 0
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Bilo da ga smatrate simbolom slobode ili gnjavažom koja vam oduzima vrijeme i novac, jedno ne možete zanijekati: automobil zauzima važno mjesto u našim životima. Uzimajući u obzir koliko vremena provodimo u prometu, jeste li se ikada zapitali koliko vas ponašanje u prometu i način vožnje zapravo određuju? Bi li vas iznenadio podatak da se većina sudara dogodi za sunčanih, suhih dana? Da nas um često vara te povjerujemo da se automobili u susjednom traku kreću brže? Jeste li znali da se vozačke navike cijele jedne nacije mogu odrediti prema njezinu stupnju korupcije? Ovo su samo neki od uvida koje nam otkriva Tom Vanderbilt u svojem fascinantnom putovanju kroz misterije ceste, knjizi Vožnja. Mjesecima na top-listama najprodavanijih knjiga New York Timesa, San Francisco Chroniclea i Toronto Stara, Vožnju je New York Times proglasio jednom od najznačajnijih knjiga 2008. godine. Washington Post uvrstio ju je na svoj godišnji popis najboljih 10 knjiga, Streetsblog.org proglasio ju je Knjigom godine, a Amazon imenovao jednim od svojih Veličanstvenih sedam naslova za mjesec srpanj. Nastala na temelju iscrpnog istraživanja i intervjua s prometnim stručnjacima diljem svijeta, ova knjiga Toma Vanderbilta zavući će se pod prtljažnik svakodnevne aktivnosti vožnje i otkriti iznenađujuće kompleksan svijet fizičkih, psihičkih i tehničkih faktora koji će nam pojasniti zašto vozimo tako kako vozimo i što način vožnje govori o nama. Zašto planovi zaštite pješaka od automobila nerijetko dovode do više nesreća, kako su kružni tokovi, koji nam se čine kaotičnima i opasnima, zapravo najsigurniji za vozače, koje su najčešće pogreške pri parkiranju te zašto bi vas u Kopenhagenu prezrivo pogledali kad biste pokušali pretrčati ulicu na crveno, a u New Yorku kad ne biste, samo su neke od zanimljivosti na koje Vanderbilt ukazuje.

    Dodatne informacije

    Izdavač Algoritam Zagreb
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter