Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

U potrazi za svetinjom - Adventizam sedmoga dana i američki san

U potrazi za svetinjom - Adventizam sedmoga dana i američki san

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-86689-55-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M5349

Broj strana:

448

Težina:

570 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je prva knjiga koja otkriva raznolikost i zanačaj adventističkog iskustva. Ona analizira adventističko teološko nasleđe, razvoj i socijalne institucije. Za razliku od mormona i Jehovinih svedoka, adventisti nikad nisu stekli notornost otvorenim suprotstavljanjem državi, ali nisu ni deo glavnog toka protestantizma koji održava nacionalni religiozni identitet.

Uprskos činjenici da je jedan od najvažnijih religioznih pokreta potekao u Sjedinjenim Američkim Državama, adventizam sedmoga dana naširoko je neshvaćen.

Njegova organizaciona i finansijska struktura, misionarski uspeh, stav prema zdravlju, odnos prema državi i karakter njegove umetnosti sve to otkriva njegovu ambivalentnu poziciju u američkom društvu i njegovu devijantnu reakciju na američki san. Kao što je Amerika nudila utočište generacijama imigranata iz Evrope, tako adventizam pretenduje da pruži utočište od Amerike. Predstavljajući sebe kao alternativu Republici, crkva je uskoro počela da deluje kao alternativa Americi na socijalnom području, budući da su adventisti reduplicirali institucije i funkcije američkog društva. Po svim tim aspektima, adventizam se čini ambivalentan. Bul i Lokart dokazuju da je upravo ambivalentnost adventističkog odnosa prema Americi izvor njegovog identiteta i uspeha.

  • Originalni naziv: Seeking a sanctuary /...
  • Prevodilac: Vladislav Đorđević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je prva knjiga koja otkriva raznolikost i zanačaj adventističkog iskustva. Ona analizira adventističko teološko nasleđe, razvoj i socijalne institucije. Za razliku od mormona i Jehovinih svedoka, adventisti nikad nisu stekli notornost otvorenim suprotstavljanjem državi, ali nisu ni deo glavnog toka protestantizma koji održava nacionalni religiozni identitet. Uprskos činjenici da je jedan od najvažnijih religioznih pokreta potekao u Sjedinjenim Američkim Državama, adventizam sedmoga dana naširoko je neshvaćen. Njegova organizaciona i finansijska struktura, misionarski uspeh, stav prema zdravlju, odnos prema državi i karakter njegove umetnosti sve to otkriva njegovu ambivalentnu poziciju u američkom društvu i njegovu devijantnu reakciju na američki san. Kao što je Amerika nudila utočište generacijama imigranata iz Evrope, tako adventizam pretenduje da pruži utočište od Amerike. Predstavljajući sebe kao alternativu Republici, crkva je uskoro počela da deluje kao alternativa Americi na socijalnom području, budući da su adventisti reduplicirali institucije i funkcije američkog društva. Po svim tim aspektima, adventizam se čini ambivalentan. Bul i Lokart dokazuju da je upravo ambivalentnost adventističkog odnosa prema Americi izvor njegovog identiteta i uspeha.

Dodatne informacije

Izdavač Mediterran Publishing
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter