Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Slatko - gorka istorija šećera

Slatko - gorka istorija šećera

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Elizabet Abot


ISBN:

978-86-7666-177-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5924

Broj strana:

405

Težina:

668 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Slatko-gorka istorija šećera pronicljivo je i provokativno istraživanje o proizvodu u kojem većina nas svakodnevno uživa, a o kojem, ipak, tako malo znamo. Ona otkriva kako je šećer izmjenio prirodu objedovanja u devetnaestom vijeku, podstakao industrijsku revoluciju, proizveo nov i brutalan oblik ropstva, afrikanizovao polja šećerne trske u Novom svijetu, a kasnije zamjenio oslobođene crnce radnicima po ugovoru iz Indije i Kine.

Slatko-gorka istorija šećera objašnjava kako su proizvodi od šećera poput sladoleda i šećerne vune pokrenuli revoluciju brze hrane početkom dvadesetog vijeka i učinili takvu ishranu društveno prihvatljivom.

Zadivljujući istraživački rad i suvjereno pisanje čine Slatko-gorku istoriju šećera jednako dopadljivom i sveobuhvatnom. Prateći istoriju šećera do današnjih dana, ova knjiga pruža uvid u način na koji još uvijek trošimo šećer i količine u kojima to činimo; ona govori o tome da je prisilni rad i dalje prisutan u mnogim zemljama gdje se proizvodi šećer, kako se šećerna trska i šećerna repa bore s novim generacijama zaslađivača, o novim upotrebama šećera, kao i o činjenici da šećer može biti i koristan i štetan po životnu okolinu.

  • Originalni naziv: Sugar: A Bittersweet...
  • Prevodilac: Igor Cvijanović, Arijana Luburić-Cvijanović
  • Edicija: Intimna istorija
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Slatko-gorka istorija šećera pronicljivo je i provokativno istraživanje o proizvodu u kojem većina nas svakodnevno uživa, a o kojem, ipak, tako malo znamo. Ona otkriva kako je šećer izmjenio prirodu objedovanja u devetnaestom vijeku, podstakao industrijsku revoluciju, proizveo nov i brutalan oblik ropstva, afrikanizovao polja šećerne trske u Novom svijetu, a kasnije zamjenio oslobođene crnce radnicima po ugovoru iz Indije i Kine. Slatko-gorka istorija šećera objašnjava kako su proizvodi od šećera poput sladoleda i šećerne vune pokrenuli revoluciju brze hrane početkom dvadesetog vijeka i učinili takvu ishranu društveno prihvatljivom. Zadivljujući istraživački rad i suvjereno pisanje čine Slatko-gorku istoriju šećera jednako dopadljivom i sveobuhvatnom. Prateći istoriju šećera do današnjih dana, ova knjiga pruža uvid u način na koji još uvijek trošimo šećer i količine u kojima to činimo; ona govori o tome da je prisilni rad i dalje prisutan u mnogim zemljama gdje se proizvodi šećer, kako se šećerna trska i šećerna repa bore s novim generacijama zaslađivača, o novim upotrebama šećera, kao i o činjenici da šećer može biti i koristan i štetan po životnu okolinu.

    Dodatne informacije

    Izdavač Geopoetika
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter