Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Etika i politika

Etika i politika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-27-279-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M4082

Broj strana:

423

Težina:

900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je bez sumnje, snažan i važan rukopis uglednog sarajevskog sociologa i alima Mustafe Spahića po dlijepim naslovom Etika i politika. Rukopis donosi poticajan i vrlo plodonosan presjek jednog izrazito temperamentnog razložnog životnog perioda ovog autora, i zadržat će vašu pažnju svaki put kad se ovoj knjizi vratite. A ona se može čitati redom, povremeno, napreskok, kontinuirano ili po želji, i svaki put ćete imati koristi od nje.
Autor Mustafa Spahić je najsnažniji u temama posvećenim etici, moralu, ćudoredu i nastoji pokazati da je u svim dilemama savremenog doba najvažnije imenovati ono što je javno oi odijeliti ga od onog što je privatno. Ovo je ujedno i klasična ili tradicionalna metoda u mišljenju i djelovanju na kojoj su - dok su težile prirodnoj ravnoteži - i nastale stabilna zgrada građanskih doktrina, građanska kultura, te građanska civilizacija.

  • Originalni naziv: Etika i Pooitika
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je bez sumnje, snažan i važan rukopis uglednog sarajevskog sociologa i alima Mustafe Spahića po dlijepim naslovom Etika i politika. Rukopis donosi poticajan i vrlo plodonosan presjek jednog izrazito temperamentnog razložnog životnog perioda ovog autora, i zadržat će vašu pažnju svaki put kad se ovoj knjizi vratite. A ona se može čitati redom, povremeno, napreskok, kontinuirano ili po želji, i svaki put ćete imati koristi od nje. Autor Mustafa Spahić je najsnažniji u temama posvećenim etici, moralu, ćudoredu i nastoji pokazati da je u svim dilemama savremenog doba najvažnije imenovati ono što je javno oi odijeliti ga od onog što je privatno. Ovo je ujedno i klasična ili tradicionalna metoda u mišljenju i djelovanju na kojoj su - dok su težile prirodnoj ravnoteži - i nastale stabilna zgrada građanskih doktrina, građanska kultura, te građanska civilizacija.

Dodatne informacije

Izdavač Dobra knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter