Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Antropologija države

Antropologija države

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Marka Abeles


ISBN:

86-81493-55-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0174

Broj strana:

230

Težina:

351 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Mark Abeles je francuski etnolog i politički antropolog. Doktorirao je knjževnost i društvene nauke. Zaposlen je u francuskom Nacionalnom centru za naučna istraživanja (CNRS) u zvanju rukovodioca istraživanja. Pored toga, Abeles je i direktor Laboratorije za antropologiju društvenih ustanova i organizacija (LAIOS) u Parizu. Njegova glavna djela su: Mirni dani godine 89. Politička etnologija jednog francuskog departmana, 1989, Antropologija države, 1990, Svakodnevni život u Evropskom parlamentu, 1992, i U iščekivanju Evrope, 1996.
U Antropologiji države Abeles odgovara na pitanja da li je antropološko proučavanje politike savremenih društava moguće, šta nam takav poduhvat može donijeti i kako postati etnolog svojih savremenika u oblasti gdje je tumačenje svuda i uvijek prisutno, a ponekad čak prethodi samom djelovanju? Knjiga je podijeljena na tri dijela:

1. OPSJEDNUTOST DRŽAVOM,
2. PREISPITIVANJE DRŽAVE
3. DRŽAVA KAO PREDSTAVA.

  • Originalni naziv: Anthropologie de letat...
  • Prevodilac: Ana Jovanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2001
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 115x165
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Mark Abeles je francuski etnolog i politički antropolog. Doktorirao je knjževnost i društvene nauke. Zaposlen je u francuskom Nacionalnom centru za naučna istraživanja (CNRS) u zvanju rukovodioca istraživanja. Pored toga, Abeles je i direktor Laboratorije za antropologiju društvenih ustanova i organizacija (LAIOS) u Parizu. Njegova glavna djela su: Mirni dani godine 89. Politička etnologija jednog francuskog departmana, 1989, Antropologija države, 1990, Svakodnevni život u Evropskom parlamentu, 1992, i U iščekivanju Evrope, 1996. U Antropologiji države Abeles odgovara na pitanja da li je antropološko proučavanje politike savremenih društava moguće, šta nam takav poduhvat može donijeti i kako postati etnolog svojih savremenika u oblasti gdje je tumačenje svuda i uvijek prisutno, a ponekad čak prethodi samom djelovanju? Knjiga je podijeljena na tri dijela: 1. OPSJEDNUTOST DRŽAVOM, 2. PREISPITIVANJE DRŽAVE 3. DRŽAVA KAO PREDSTAVA.

Dodatne informacije

Izdavač XX vek
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter