Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Socijalne veštine - Kako optimalno biti sa sobom i sa drugima u današnjem svetu

Socijalne veštine - Kako optimalno biti sa sobom i sa drugima u današnjem svetu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Erik Adler


ISBN:

978-86-86653-87-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9804

Broj strana:

171

Težina:

280 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Šta su socijalne vještine i zašto su one danas ključni faktor za život ispunjen uspjehom i zadovoljstvom, a njihov nedostatak vodi u izolaciju iz društvenog života? Erik Adler definiše socijalne kompetencije kao sposobnost pojedinca da se optimalno snađe kako sa samim sobom, tako i sa sopstvenim okruženjem.
Kako to da u komunikacijskom društvu raste broj usamljenih? Zašto je nedostatak autoriteta podjednako štetan kao i preterani autoritet? Da li odrasta najneslobodnija generacija svih vremena?

Da li su društvene mreže nova treća domovina? Zašto je uzor staromodna riječ i gdje su nestali uzori? Zašto razvijanje socijalnih vještina treba da bude najvažnije državno pitanje?
Gdje su nestala srećna djeca u pravom smislu te riječi? Ipak, poruka autora je da društvo još uvijek može da se spasi i da je promjena moguća ukoliko radimo na sebi.

Adler analizira pet razloga zbog kojih živimo sve lošije, iako se toliko mnogo trudimo da živimo bolje, ali i predlaže konkretna rešenja.

  • Prevodilac: Tmara Božić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Šta su socijalne vještine i zašto su one danas ključni faktor za život ispunjen uspjehom i zadovoljstvom, a njihov nedostatak vodi u izolaciju iz društvenog života? Erik Adler definiše socijalne kompetencije kao sposobnost pojedinca da se optimalno snađe kako sa samim sobom, tako i sa sopstvenim okruženjem. Kako to da u komunikacijskom društvu raste broj usamljenih? Zašto je nedostatak autoriteta podjednako štetan kao i preterani autoritet? Da li odrasta najneslobodnija generacija svih vremena? Da li su društvene mreže nova treća domovina? Zašto je uzor staromodna riječ i gdje su nestali uzori? Zašto razvijanje socijalnih vještina treba da bude najvažnije državno pitanje? Gdje su nestala srećna djeca u pravom smislu te riječi? Ipak, poruka autora je da društvo još uvijek može da se spasi i da je promjena moguća ukoliko radimo na sebi. Adler analizira pet razloga zbog kojih živimo sve lošije, iako se toliko mnogo trudimo da živimo bolje, ali i predlaže konkretna rešenja.

Dodatne informacije

Izdavač Psihopolis institut
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter