Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Restitucija - preobrazba školske discipline

Restitucija - preobrazba školske discipline

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-180-177-5

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8456

Broj strana:

147

Težina:

240 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Koncepcija restitucije može poslužiti za restrukturiranje škola bez tradicionalnih metoda discipline. Restitucija (obnavljanje) nije isto što i retribucija (naknada). Restitucija omogućuje nastavniku da osobu preusmjeri. U modelu restitucije nastavnikovim se djelovanjem osobnost ne umanjuje. Naprotiv, on koristi restituciju kao sredstvo uspostave kontrole tako da pritom poštovanje pojedinca ne bude žrtvovano. Kada učenici shvate da je cilj discipline njihovo jačanje i podučavanje neće se više plašiti sučeljavanja s vlastitim pogreškama. Na problem će početi gledati kao na priliku da nauče biti bolji.


Ova je knjiga pokušaj ponovnog otkrivanja izvornog značenja discipline. Cilj svakog interveniranja trebala bi biti pomoć učeniku u razvoju samodiscipline. Predlažemo promjene u vođenju razreda prema načelu restitucije. Restitucija, kreativan dio samodiscipline, jest ključ za konstruktivan, human pristup odgoju djece. Dijete može naučiti popraviti svoje pogreške. Možemo mu pomoći u ispravljanju pogrešaka. Ne stavljamo težište na krivnju ili pogrešku. Zanima nas kako stvar popraviti.

  • Originalni naziv: Restitution - Restructuring...
  • Prevodilac: Mirela Despotović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Koncepcija restitucije može poslužiti za restrukturiranje škola bez tradicionalnih metoda discipline. Restitucija (obnavljanje) nije isto što i retribucija (naknada). Restitucija omogućuje nastavniku da osobu preusmjeri. U modelu restitucije nastavnikovim se djelovanjem osobnost ne umanjuje. Naprotiv, on koristi restituciju kao sredstvo uspostave kontrole tako da pritom poštovanje pojedinca ne bude žrtvovano. Kada učenici shvate da je cilj discipline njihovo jačanje i podučavanje neće se više plašiti sučeljavanja s vlastitim pogreškama. Na problem će početi gledati kao na priliku da nauče biti bolji. Ova je knjiga pokušaj ponovnog otkrivanja izvornog značenja discipline. Cilj svakog interveniranja trebala bi biti pomoć učeniku u razvoju samodiscipline. Predlažemo promjene u vođenju razreda prema načelu restitucije. Restitucija, kreativan dio samodiscipline, jest ključ za konstruktivan, human pristup odgoju djece. Dijete može naučiti popraviti svoje pogreške. Možemo mu pomoći u ispravljanju pogrešaka. Ne stavljamo težište na krivnju ili pogrešku. Zanima nas kako stvar popraviti.

Dodatne informacije

Izdavač Alinea
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter