Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Jedan dan i druge priče o psihoterapiji

Jedan dan i druge priče o psihoterapiji

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Irvin Jalom


ISBN:

978-86-6423-010-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M3624

Broj strana:

197

Težina:

298 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Samo pola godine nakon američkog izdanja pred domaćim čitaocima se našla i najnovija knjiga Irvina Jaloma Jedan dan i druge priče o psihoterapiji (Creatures of a Day, Basic Books, 2015). Nakon knjige Smisao života - Priče o psihoterapiji koju smo objavlli pre desetak dana, ovo je šesta Jalomova knjiga u Psihopolisovom izdanju (Gledanje u sunce, Čari psihoterapije, Svakim danom sve bliže i kapitalna knjiga Teorija i praksa grupne psihoterapije).
Ova zbirka od deset briljantnih priča trebala bi da pruži opipljive pouke iz psihoterapije, jer je u svakom od ovih slučajeva Jalom, majstor psihoterapije, ali i vrhunski pripovedač, osmislio ili naleteo na jedinstven pristup svakom klijentu, koji se ne bi mogao pronaći u priručniku za terapeute. Klijenti u ovim pričama se nose sa strahom od smrti, gubitkom voljenih osoba i konačnim gubitkom sebe, s pitanjem kako da smisleno prožive život, kako da se bore sa starošću i gubitkom životnih mogućnosti, s izborima, s fundamentalnom izolovanošću. Jer, mnogo više klijenata se bori s egzistencijalnim pitanjima nego što se obično misli, a ove priče govore upravo o tome - o ponovnom uzimanju života u svoje ruke i pružanju ohrabrenja i podrške.

  • Originalni naziv: Creatures of a day /...
  • Prevodilac: Milan Đurišić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Samo pola godine nakon američkog izdanja pred domaćim čitaocima se našla i najnovija knjiga Irvina Jaloma Jedan dan i druge priče o psihoterapiji (Creatures of a Day, Basic Books, 2015). Nakon knjige Smisao života - Priče o psihoterapiji koju smo objavlli pre desetak dana, ovo je šesta Jalomova knjiga u Psihopolisovom izdanju (Gledanje u sunce, Čari psihoterapije, Svakim danom sve bliže i kapitalna knjiga Teorija i praksa grupne psihoterapije). Ova zbirka od deset briljantnih priča trebala bi da pruži opipljive pouke iz psihoterapije, jer je u svakom od ovih slučajeva Jalom, majstor psihoterapije, ali i vrhunski pripovedač, osmislio ili naleteo na jedinstven pristup svakom klijentu, koji se ne bi mogao pronaći u priručniku za terapeute. Klijenti u ovim pričama se nose sa strahom od smrti, gubitkom voljenih osoba i konačnim gubitkom sebe, s pitanjem kako da smisleno prožive život, kako da se bore sa starošću i gubitkom životnih mogućnosti, s izborima, s fundamentalnom izolovanošću. Jer, mnogo više klijenata se bori s egzistencijalnim pitanjima nego što se obično misli, a ove priče govore upravo o tome - o ponovnom uzimanju života u svoje ruke i pružanju ohrabrenja i podrške.

Dodatne informacije

Izdavač Psihopolis institut
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter