Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Epidemija popustljivog vaspitanja - Učiti iz tuđeg iskustva

Epidemija popustljivog vaspitanja - Učiti iz tuđeg iskustva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-86653-69-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7774

Broj strana:

293

Težina:

360 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

37,80 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dr Šo nas vodi kroz nedoumice savremenog doba: treba li uopšte, i kada treba obratiti pažnju na zahtjeve djece ili ih ignorisati, kazniti djecu ili se sa njima složiti? Mudro i znalački, autor izražava vjeru u našu sposobnost da dovoljno dobro obavimo roditeljski posao, ukazujući nam i na naše propuste i slabosti. Knjiga koja će biti uz vas od začeća do zrelosti vašeg djeteta, a njen uticaj će se prenijeti i na djecu vaše djece.

Pomoći će vam da pronađete odgovore i na sljedeća pitanja:
- Zašto je važno da kod djeteta razvijamo poštovanje za druge?
- Zašto su djeci potrebna kontrola i granice?
- Kada odbiti zahtjev djeteta, a kada mu ugoditi; kada kazniti, a kada podržati?
- Da li dijete mora malo i da trpi ili da mu stalno bude ugodno?
- Porodične vrijednosti, dijete i spoljašnji svijet.
- Kako dijete zaštiti od negativnih uticaja medija?
- Zašto pohvaliti samo ono što je zaista postignuto?

Jer, dobro pogledajte oko sebe. Ne možemo da uđemo u neku prodavnicu ili restoran a da ne ugledamo nesrećnu djecu kako vrište, svađaju se, prkose roditeljima. Roditelji se pak ljute, gunđaju i očajnički trude da ne primjećuju svoje neposlušne i osorne potomke. Današnji svijet je prepun nesrećnih i nezadovoljnih roditelja čija djeca pate, dosađuju se, nezadovoljna su, nevesela, otuđena, pa čak i nasilna. Ipak, mi ne priznajemo da se sa našom djecom događa nešto užasno sve dok se ne dogodi neka tragedija i dok se o tome ne raspišu mediji.

Ovo nije knjiga koja će vam reći samo kako treba već i kako morate da postupate prema svojoj djeci. Autori pozivaju roditelje da preuzmu odgovornost za svoju djecu i da im pruže ono što im je zaista potrebno da bi rasla, razvijala se i umjela da vole.

  • Prevodilac: Magdalena Petrović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dr Šo nas vodi kroz nedoumice savremenog doba: treba li uopšte, i kada treba obratiti pažnju na zahtjeve djece ili ih ignorisati, kazniti djecu ili se sa njima složiti? Mudro i znalački, autor izražava vjeru u našu sposobnost da dovoljno dobro obavimo roditeljski posao, ukazujući nam i na naše propuste i slabosti. Knjiga koja će biti uz vas od začeća do zrelosti vašeg djeteta, a njen uticaj će se prenijeti i na djecu vaše djece. Pomoći će vam da pronađete odgovore i na sljedeća pitanja: - Zašto je važno da kod djeteta razvijamo poštovanje za druge? - Zašto su djeci potrebna kontrola i granice? - Kada odbiti zahtjev djeteta, a kada mu ugoditi; kada kazniti, a kada podržati? - Da li dijete mora malo i da trpi ili da mu stalno bude ugodno? - Porodične vrijednosti, dijete i spoljašnji svijet. - Kako dijete zaštiti od negativnih uticaja medija? - Zašto pohvaliti samo ono što je zaista postignuto? Jer, dobro pogledajte oko sebe. Ne možemo da uđemo u neku prodavnicu ili restoran a da ne ugledamo nesrećnu djecu kako vrište, svađaju se, prkose roditeljima. Roditelji se pak ljute, gunđaju i očajnički trude da ne primjećuju svoje neposlušne i osorne potomke. Današnji svijet je prepun nesrećnih i nezadovoljnih roditelja čija djeca pate, dosađuju se, nezadovoljna su, nevesela, otuđena, pa čak i nasilna. Ipak, mi ne priznajemo da se sa našom djecom događa nešto užasno sve dok se ne dogodi neka tragedija i dok se o tome ne raspišu mediji. Ovo nije knjiga koja će vam reći samo kako treba već i kako morate da postupate prema svojoj djeci. Autori pozivaju roditelje da preuzmu odgovornost za svoju djecu i da im pruže ono što im je zaista potrebno da bi rasla, razvijala se i umjela da vole.

Dodatne informacije

Izdavač Psihopolis institut
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter