Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Osnove trgovačkog prava

Osnove trgovačkog prava

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-246-104-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K6011

Broj strana:

400

Težina:

509 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

75,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

700 I NEŠTO STRANICA PRAVNE TEMATIKE O STVARIMA KOJE NEĆETE RAZUMJETI AKO NISTE PRAVNIK, A VEĆ ZNATE AKO JESTE!

Suvremena poslovna praksa pokazuje kako je danas za uspješno obavljanje managerskih i ekonomskih poslova, uz potrebna stručna znanja iz ekonomije, upravljanja, računovodstva, financija i dr., sve važnije imati i neka osnovna znanja iz drugih znanstvenih disciplina kao što su socijalna psihologija, komunikologija, pravo itd. Pri tome temeljna pravna znanja služe prvenstveno kao okvir za snalaženje ekonomskih stručnjaka u svijetu sve složenije suvremene pravne regulative i infrastrukture.

Knjiga Osnove trgovačkog prava je prvi udzbenik koji se kod nas pojavljuje, a koji na sazet, pregledan i sustavan nacin izlaze studentima ekonomije kao i laicima zainteresiranim za tu temu osnove o pravima društva kao i o ugovornom pravu u RH. Zanimljivost ove knjige je i u tome što sadrži pregled prava drustava u angloameričkom pravu kao i osnovne pojmove o stečaju drustava. Autori su predavači na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa a tekstovi uključuju najnovije izmjene hrvatskih propisa.

Ova zbirka predavanja upoznaje naše studente i svakog zainteresiranog čitatelja na vrlo jednostavan i razumljiv način sa složenom materijom trgovačkog prava, odnosno kako s pravom društava, tako i s trgovačkim ugovornim pravom. Posebna zbirka tekstova pod naslovom Pravno okružje poslovanja obrađuje pojedine grane gospodarskog prava, a osnovne pojmove obveznog prava već je objavljeno u zbirci predavanja Osnove prava.

Kratki sadržaj:

1.DIO : OPĆENITO
Trgovačko pravo, Općenito o pravnim društvima
2.DIO: PRAVO DRUŠTAVA
Pravna društva, Trgovačka društva općenito, Društva osoba, Društva kapitala, Gospodarsko interesno udruženje, Preuzimanje dioničkih društava, Povezana društva i pravo koncerna, Statusne promjene, Prestanak društva,
3.DIO: STEČAJ
Stečaj
4.DIO: OSNOVE TRGOVAČKOG PRAVA U ANGLO-AMERIČKOM PRAVNOM PORETKU
Osnove trgovačkog prava u anglo-američkom pravnom poretku
5.DIO: TRGOVAČKO UGOVORNO PRAVO
Općenito o trgovačkom ugovornom pravu, Ugovori

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

700 I NEŠTO STRANICA PRAVNE TEMATIKE O STVARIMA KOJE NEĆETE RAZUMJETI AKO NISTE PRAVNIK, A VEĆ ZNATE AKO JESTE! Suvremena poslovna praksa pokazuje kako je danas za uspješno obavljanje managerskih i ekonomskih poslova, uz potrebna stručna znanja iz ekonomije, upravljanja, računovodstva, financija i dr., sve važnije imati i neka osnovna znanja iz drugih znanstvenih disciplina kao što su socijalna psihologija, komunikologija, pravo itd. Pri tome temeljna pravna znanja služe prvenstveno kao okvir za snalaženje ekonomskih stručnjaka u svijetu sve složenije suvremene pravne regulative i infrastrukture. Knjiga Osnove trgovačkog prava je prvi udzbenik koji se kod nas pojavljuje, a koji na sazet, pregledan i sustavan nacin izlaze studentima ekonomije kao i laicima zainteresiranim za tu temu osnove o pravima društva kao i o ugovornom pravu u RH. Zanimljivost ove knjige je i u tome što sadrži pregled prava drustava u angloameričkom pravu kao i osnovne pojmove o stečaju drustava. Autori su predavači na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa a tekstovi uključuju najnovije izmjene hrvatskih propisa. Ova zbirka predavanja upoznaje naše studente i svakog zainteresiranog čitatelja na vrlo jednostavan i razumljiv način sa složenom materijom trgovačkog prava, odnosno kako s pravom društava, tako i s trgovačkim ugovornim pravom. Posebna zbirka tekstova pod naslovom Pravno okružje poslovanja obrađuje pojedine grane gospodarskog prava, a osnovne pojmove obveznog prava već je objavljeno u zbirci predavanja Osnove prava. Kratki sadržaj: 1.DIO : OPĆENITO Trgovačko pravo, Općenito o pravnim društvima 2.DIO: PRAVO DRUŠTAVA Pravna društva, Trgovačka društva općenito, Društva osoba, Društva kapitala, Gospodarsko interesno udruženje, Preuzimanje dioničkih društava, Povezana društva i pravo koncerna, Statusne promjene, Prestanak društva, 3.DIO: STEČAJ Stečaj 4.DIO: OSNOVE TRGOVAČKOG PRAVA U ANGLO-AMERIČKOM PRAVNOM PORETKU Osnove trgovačkog prava u anglo-američkom pravnom poretku 5.DIO: TRGOVAČKO UGOVORNO PRAVO Općenito o trgovačkom ugovornom pravu, Ugovori

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter