Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Kontrakti, modeli poslovnih ugovora

Kontrakti, modeli poslovnih ugovora

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-395-0543-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1674

Broj strana:

452

Težina:

860 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

39,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Sastavljanje ugovora je posao znalca u kojem dolazi do izražaja i pravna stručnost i odlično poznavanje materije koja je predmet i okvir ugovornog odnosa. Ugovor emanira saglasnost volja ugovornih strana čiji je dvostrani pravni posao istovremeno usmjeren na stvaranje, promjenu ili ukidanje određenog obligaciono-pravnog odnosa.

Zbog čega je važno znati sačiniti ugovor? Kvalitetno sačinjen ugovor je preduslov za isto tako kvalitetno i u roku ispunjenje ugovornih obaveza. Vještina sastavljanja ugovora podrazumjeva temeljno znanje svih vrsta ugovora i drugih obligaciono-pravnih instituta.

Put od pregovora do zaključenja ugovora je ispunjen potpun krug saglasnošću ugovornih strana. Tehnologija sastavljanja poslovnih ugovora je predmet ovog KONTRAKTA koji služi za inovaciju pravničkog znanja. Contractus ex conventione legem accupiunt- Ulpianus - D.16,3,1,6- (Saglasnost volja ugovornih strana daje ugovoru snagu zakona).

U KONTRAKTIMA se daju karakteristike poslovnih ugovora, opšti uslovi za njihovo zaključenje, psihološki i pravni aspekt pregovaranja, odgovornost za prekid pregovora i sve drugo što je bitno za sastavljanje jednog ugovora. U delu o sastavljanju poslovnih ugovora tretiraju se pripreme za sastavljanje ugovora, kompozicija ugovora, oblikovanje, stručna obrada ugovora i tumačenje ugovora. U KONTRAKTIMA se obrađuju vrste pripremnih ugovora (sporazuma), forma ugovora i oblici ugovornih isprava.

Modeli poslovnih ugovora nose 100 različitih primjera (modela) ugovora. Model je osnovno ugovorno jezgro koje se može nadograditi ili redukovati zavisno od zahtjeva i potreba korisnika ovih KONTRAKTA.

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x150
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Sastavljanje ugovora je posao znalca u kojem dolazi do izražaja i pravna stručnost i odlično poznavanje materije koja je predmet i okvir ugovornog odnosa. Ugovor emanira saglasnost volja ugovornih strana čiji je dvostrani pravni posao istovremeno usmjeren na stvaranje, promjenu ili ukidanje određenog obligaciono-pravnog odnosa. Zbog čega je važno znati sačiniti ugovor? Kvalitetno sačinjen ugovor je preduslov za isto tako kvalitetno i u roku ispunjenje ugovornih obaveza. Vještina sastavljanja ugovora podrazumjeva temeljno znanje svih vrsta ugovora i drugih obligaciono-pravnih instituta. Put od pregovora do zaključenja ugovora je ispunjen potpun krug saglasnošću ugovornih strana. Tehnologija sastavljanja poslovnih ugovora je predmet ovog KONTRAKTA koji služi za inovaciju pravničkog znanja. Contractus ex conventione legem accupiunt- Ulpianus - D.16,3,1,6- (Saglasnost volja ugovornih strana daje ugovoru snagu zakona). U KONTRAKTIMA se daju karakteristike poslovnih ugovora, opšti uslovi za njihovo zaključenje, psihološki i pravni aspekt pregovaranja, odgovornost za prekid pregovora i sve drugo što je bitno za sastavljanje jednog ugovora. U delu o sastavljanju poslovnih ugovora tretiraju se pripreme za sastavljanje ugovora, kompozicija ugovora, oblikovanje, stručna obrada ugovora i tumačenje ugovora. U KONTRAKTIMA se obrađuju vrste pripremnih ugovora (sporazuma), forma ugovora i oblici ugovornih isprava. Modeli poslovnih ugovora nose 100 različitih primjera (modela) ugovora. Model je osnovno ugovorno jezgro koje se može nadograditi ili redukovati zavisno od zahtjeva i potreba korisnika ovih KONTRAKTA.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter