Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!Slika knjizicaProizvoda u bazi

27.006

Facebook slicica

Katalog

Bosanskohercegovački federalizam

Bosanskohercegovački federalizam

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-995-86-7307-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M2454

Broj strana:

470

Težina:

775 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Jedna od rijetkih knjiga koja se sistematski bavi ustavnim uređenjem Bosne i Hercegovine, pod naslovom Bosanskohercegovački federalizam, autora doc. Dr Gorana Markovića, objavljena je u izdanju JP Službeni glasnik iz Beograda i University Press-a iz Sarajeva.

Polaznu osnovu za pisanje monografije predstavlja doktorska disertacija Federalizam u ustavnom sistemu Bosne i Hercegovine, koja je odbranjena 22. juna 2009. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, pred komisijom u sastavu: prof. Dr Jovica Trkulja, mentor, prof. Dr Olivera Vučić i prof. Dr Mile Dmičić. Disertacija je dobrim dijelom prerađena i dopunjena, dobivši konačni izgled naučne monografije.

Predmet istraživanja predstavljen je na ukupno 470 strana, sa 817 fusnota. Knjiga je napisana konciznim, jasnim stilom, čitljivim jezikom, sa pravilnim odabirom pravne terminologije i u prihvatljivom obimu. Ona je, u određenoj mjeri, i metodološki i logički nastavak ranijih autorovih knjiga, naučnih i stručnih publikacija i drugih radova.

Jasnoćom izlaganja, jednostavnošću stila, preciznošću komponovanog sadržaja kao i sistematičnošću obrade predmeta i njegovom primjenjivošću, knjiga je od velikog značaja, jer je njome učinjen krupan doprinos doktrinarnoj obradi i teorijskom pristupu ovoj vrlo bitnoj materiji. Na ovaj način, obezbijeđeno je cjelovito, zadugo korisno i aktuelno štivo kojim će značajnim dijelom biti zadovoljene i potrebe fakultetske nastave u oblasti ustavnog prava, političkih sistema i teorije države i prava.

Summary

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Jedna od rijetkih knjiga koja se sistematski bavi ustavnim uređenjem Bosne i Hercegovine, pod naslovom Bosanskohercegovački federalizam, autora doc. Dr Gorana Markovića, objavljena je u izdanju JP Službeni glasnik iz Beograda i University Press-a iz Sarajeva. Polaznu osnovu za pisanje monografije predstavlja doktorska disertacija Federalizam u ustavnom sistemu Bosne i Hercegovine, koja je odbranjena 22. juna 2009. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, pred komisijom u sastavu: prof. Dr Jovica Trkulja, mentor, prof. Dr Olivera Vučić i prof. Dr Mile Dmičić. Disertacija je dobrim dijelom prerađena i dopunjena, dobivši konačni izgled naučne monografije. Predmet istraživanja predstavljen je na ukupno 470 strana, sa 817 fusnota. Knjiga je napisana konciznim, jasnim stilom, čitljivim jezikom, sa pravilnim odabirom pravne terminologije i u prihvatljivom obimu. Ona je, u određenoj mjeri, i metodološki i logički nastavak ranijih autorovih knjiga, naučnih i stručnih publikacija i drugih radova. Jasnoćom izlaganja, jednostavnošću stila, preciznošću komponovanog sadržaja kao i sistematičnošću obrade predmeta i njegovom primjenjivošću, knjiga je od velikog značaja, jer je njome učinjen krupan doprinos doktrinarnoj obradi i teorijskom pristupu ovoj vrlo bitnoj materiji. Na ovaj način, obezbijeđeno je cjelovito, zadugo korisno i aktuelno štivo kojim će značajnim dijelom biti zadovoljene i potrebe fakultetske nastave u oblasti ustavnog prava, političkih sistema i teorije države i prava. Summary

Dodatne informacije

Izdavač University press, Službeni glasnik
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter