Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Pravo zaštite potrošača - Obaveza informiranja i pravo na odustanak

Pravo zaštite potrošača - Obaveza informiranja i pravo na odustanak

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-609-76-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M1287

Broj strana:

309

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Pravo zaštite potrošača: Obaveza informiranja i pravo na odustanak predstavlja djelo koje će značajno upotpuniti oskudnu pravnu literaturu u Bosni i Hercegovini ali i regionu posvećenu ugovornom potrošačkom pravu. Zbog aktualnosti, ali istovremeno zbog nedovoljnog poznavanja problematike zaštite potrošača autori u Prvom dijelu knjige analiziraju nastanak i razvoj politike zaštite potrošača u EU i bave usklađivanjem pozitivnih propisa sa pravnom stečevinom.

U Drugom dijelu knjige bliže su određeni pojmovi potrošača, trgovca, potrošačkog ugovora, zatim preispitani su razlozi o potrebi zaštite potrošača kao slabije ugovorne strane, te analizirana dva specifična instrumenta zaštite potrošača i to obaveza informiranja i pravo na odustanak.

Treći dio knjige posvećen je kritičkoj analizi obaveze informiranja i prava na odustanak u odabranim direktivama EU i to Direktivi o pravima potrošača, Direktivi o ugovorima o potrošačkom kreditu i Direktivi o timesharing ugovorima.

Knjiga je namijenjena prvenstveno studentima prava, ali i široj naučnoj i stručnoj javnosti, te praktičarima koji se u svom radu susreću sa pitanjima zaštite potrošača.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Pravo zaštite potrošača: Obaveza informiranja i pravo na odustanak predstavlja djelo koje će značajno upotpuniti oskudnu pravnu literaturu u Bosni i Hercegovini ali i regionu posvećenu ugovornom potrošačkom pravu. Zbog aktualnosti, ali istovremeno zbog nedovoljnog poznavanja problematike zaštite potrošača autori u Prvom dijelu knjige analiziraju nastanak i razvoj politike zaštite potrošača u EU i bave usklađivanjem pozitivnih propisa sa pravnom stečevinom. U Drugom dijelu knjige bliže su određeni pojmovi potrošača, trgovca, potrošačkog ugovora, zatim preispitani su razlozi o potrebi zaštite potrošača kao slabije ugovorne strane, te analizirana dva specifična instrumenta zaštite potrošača i to obaveza informiranja i pravo na odustanak. Treći dio knjige posvećen je kritičkoj analizi obaveze informiranja i prava na odustanak u odabranim direktivama EU i to Direktivi o pravima potrošača, Direktivi o ugovorima o potrošačkom kreditu i Direktivi o timesharing ugovorima. Knjiga je namijenjena prvenstveno studentima prava, ali i široj naučnoj i stručnoj javnosti, te praktičarima koji se u svom radu susreću sa pitanjima zaštite potrošača.

Dodatne informacije

Izdavač Pravni fakultet Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter