Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Državnost Bosne i Hercegovine u XX i XXI stoljeću

Državnost Bosne i Hercegovine u XX i XXI stoljeću

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958673825

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B6870

Broj strana:

330

Težina:

548 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

…Knjiga Državnost Bosne i Hercegovine u XX I XXI stoljeću - studije, članci, intervjui akademika Mirka Pejanovića u svojoj cjelini predstavlja temeljitu i koherentnu analizu razvoja i razumijevanja savremene državnosti Bosne i Hercegovine tokom XX i XXI stoljeća. Prema svom sadržaju knjiga može biti od velike koristi široj naučnoj i stručnoj javnosti, posebno studentima društvenih nauka, ali i svim subjektima koji imaju moć i odgovornost donošenja političkih odluka važnih za budućnost Bosne i Hercegovine… (Prof.dr. Elmir Sadiković)

…U cjelini uzevši, knjiga Državnost Bosne i Hercegovine u XX i XXI stoljeću predstavlja originalnu kompleksnu studiju historijsko-političkih procesa razvoja moderne državnosti BiH, s jedne, te pravno-institucionalnih aranžmana koji su tu državnost artikulirali, pratili, a ponekad, vidimo u tekstu i potkopavali, s druge strane. Ovo je jedinstvena historija političkih ideja i institucionalnih rješenja koja u relativno zgusnutom i historijski zahtjevnom periodu odražavaju i u sebi prelamaju svjetska i kontinentalna politička tektonska pomijeranja i preokretanja kao što je bio Drugi svjetski rat 1941 godine ili Baršunasta revolucija 1989 godine, ali i korjenita anticipiranja budućih pravaca razvoja državnosti vezanih za integracijske procese BiH u EU i NATO… (Prof.dr. Asmir Mujkić)

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

…Knjiga Državnost Bosne i Hercegovine u XX I XXI stoljeću - studije, članci, intervjui akademika Mirka Pejanovića u svojoj cjelini predstavlja temeljitu i koherentnu analizu razvoja i razumijevanja savremene državnosti Bosne i Hercegovine tokom XX i XXI stoljeća. Prema svom sadržaju knjiga može biti od velike koristi široj naučnoj i stručnoj javnosti, posebno studentima društvenih nauka, ali i svim subjektima koji imaju moć i odgovornost donošenja političkih odluka važnih za budućnost Bosne i Hercegovine… (Prof.dr. Elmir Sadiković) …U cjelini uzevši, knjiga Državnost Bosne i Hercegovine u XX i XXI stoljeću predstavlja originalnu kompleksnu studiju historijsko-političkih procesa razvoja moderne državnosti BiH, s jedne, te pravno-institucionalnih aranžmana koji su tu državnost artikulirali, pratili, a ponekad, vidimo u tekstu i potkopavali, s druge strane. Ovo je jedinstvena historija političkih ideja i institucionalnih rješenja koja u relativno zgusnutom i historijski zahtjevnom periodu odražavaju i u sebi prelamaju svjetska i kontinentalna politička tektonska pomijeranja i preokretanja kao što je bio Drugi svjetski rat 1941 godine ili Baršunasta revolucija 1989 godine, ali i korjenita anticipiranja budućih pravaca razvoja državnosti vezanih za integracijske procese BiH u EU i NATO… (Prof.dr. Asmir Mujkić)

Dodatne informacije

Izdavač University Press
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter