Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Bosanskohercegovački muslimani između sekularizacije i desekularizacije

Bosanskohercegovački muslimani između sekularizacije i desekularizacije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-7035-59-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K8277

Broj strana:

198

Težina:

391 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,30 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

”Bosanskohercegovački muslimani između sekularizacije i desekularizacije” naziv je knjige koja je nastala na osnovu autorovog znanstvenog istraživačkog projekta, uz analizu prikupljenih podataka o pripadnicima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na kraju XX i početkom XXI stoljeća.
Autor knjige doc. dr. Dino Abazović govori o bh. muslimanima koji su autentičan fenomen u Evropi, procesima sekularizacije i desekularizacije i njihovom uticaju na javni i društveni život muslimana, te uticaju religije na politiku i obratno.
Fenomen bosanskohercegovačkih muslimana kao baštinika specifične vjerske i kulturne tradicije – sve češće na dnevnopolitičkoj, medijskoj i javnoj sceni u BiH i diljem svijeta karakteriziranih i kao autohtoni evropski muslimani – nedovoljno je istražen, sa izuzetno malo konkretnih empirijskih pokazatelja u funkciji iznošenja tvrdnji, teorija i ustanovljenja trendova. U isto vrijeme različite interpretacije određenih pitanja vezanih za ovu populaciju multipliciraju se na agendama različitih interesnih grupa, od nevladinog sektora, pripadnika drugih religijskih zajednica, domaćih donosilaca odluka pa sve do sigurnosnih agencija konkretnih evropskih i prekookeanskih država.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x215
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

”Bosanskohercegovački muslimani između sekularizacije i desekularizacije” naziv je knjige koja je nastala na osnovu autorovog znanstvenog istraživačkog projekta, uz analizu prikupljenih podataka o pripadnicima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na kraju XX i početkom XXI stoljeća. Autor knjige doc. dr. Dino Abazović govori o bh. muslimanima koji su autentičan fenomen u Evropi, procesima sekularizacije i desekularizacije i njihovom uticaju na javni i društveni život muslimana, te uticaju religije na politiku i obratno. Fenomen bosanskohercegovačkih muslimana kao baštinika specifične vjerske i kulturne tradicije – sve češće na dnevnopolitičkoj, medijskoj i javnoj sceni u BiH i diljem svijeta karakteriziranih i kao autohtoni evropski muslimani – nedovoljno je istražen, sa izuzetno malo konkretnih empirijskih pokazatelja u funkciji iznošenja tvrdnji, teorija i ustanovljenja trendova. U isto vrijeme različite interpretacije određenih pitanja vezanih za ovu populaciju multipliciraju se na agendama različitih interesnih grupa, od nevladinog sektora, pripadnika drugih religijskih zajednica, domaćih donosilaca odluka pa sve do sigurnosnih agencija konkretnih evropskih i prekookeanskih država.

Dodatne informacije

Izdavač Synopsis
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter