Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Studij odgojno-obrazovnih znanosti - Uvod u ključne discipline

Studij odgojno-obrazovnih znanosti - Uvod u ključne discipline

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-6101-80-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K9635

Broj strana:

219

Težina:

440 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

42,30 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga donosi uvodne tekstove u sedam ključnih odgojno-obrazovnih disciplina: Povijest pedagogije, Politiku obrazovanja, Filozofiju odgoja, Ekonomiku obrazovanja, Sociologiju obrazovanja, Psihologiju obrazovanja i Komparativnu pedagogiju. Svaki prilog sadrži pregled discipline, ključne tekstove i ključne autore koji su dali doprinos razvoju određene discipline. Prilozi sadrže i zadatke za čitatelje te izvore koji mu mogu poslužiti za daljnje samostalno proučavanje pojedinih disciplinarnih pitanja. Knjiga je bitan tekst za sve koji se zanimaju za teorijska i praktična pitanja odgoja, obrazovanja i školovanja, a posebno će biti interesantna studentima učiteljskih i nastavničkih studija te nastavnicima uključenim u procese pedagoško-psihološke izobrazbe i cjeloživotnog stručnog usavršavanja.

Iz Uvoda

Studentima odgojno-obrazovnih studija često je teško razumjeti vrlo velike i složene discipline na kojima se oni temelje. Stoga nam je namjera bila dati opći pregled svih studijskih disciplina. O njima su priloge napisali iskusni znanstvenici s pojedinih područja. Istodobno smo nastojali da poglavlja budu napisala lako razumljivim jezikom te da svi teški koncepti ili ideje budu pažljivo objašnjeni. Premda je svako poglavlje pisano stilom primjerenim disciplini o kojoj je riječ, sva poglavlja dijele određen broj zajedničkih obilježja. Ta su zajednička obilježja oblikovana s namjerom da omoguće čitateljima dublje proučavanje svake discipline (i određenih tema unutar nje). Svako je takvo poglavlje grupirano oko jednog broja ključnih tema. Osim toga, svako poglavlje sadržava i okvire koji identificiraju ključna istraživanja, istraživače i publikacije u danom području. Poglavlja završavaju navođenjem najvažnijih knjiga, internetskih izvora i vodećih časopisa u toj disciplini te nude čitatelju prijedloge za daljnje samostalno proučavanje.

  • Originalni naziv: Studying Ecucation: An...
  • Prevodilac: Nikša Nikola Šoljan
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga donosi uvodne tekstove u sedam ključnih odgojno-obrazovnih disciplina: Povijest pedagogije, Politiku obrazovanja, Filozofiju odgoja, Ekonomiku obrazovanja, Sociologiju obrazovanja, Psihologiju obrazovanja i Komparativnu pedagogiju. Svaki prilog sadrži pregled discipline, ključne tekstove i ključne autore koji su dali doprinos razvoju određene discipline. Prilozi sadrže i zadatke za čitatelje te izvore koji mu mogu poslužiti za daljnje samostalno proučavanje pojedinih disciplinarnih pitanja. Knjiga je bitan tekst za sve koji se zanimaju za teorijska i praktična pitanja odgoja, obrazovanja i školovanja, a posebno će biti interesantna studentima učiteljskih i nastavničkih studija te nastavnicima uključenim u procese pedagoško-psihološke izobrazbe i cjeloživotnog stručnog usavršavanja. Iz Uvoda Studentima odgojno-obrazovnih studija često je teško razumjeti vrlo velike i složene discipline na kojima se oni temelje. Stoga nam je namjera bila dati opći pregled svih studijskih disciplina. O njima su priloge napisali iskusni znanstvenici s pojedinih područja. Istodobno smo nastojali da poglavlja budu napisala lako razumljivim jezikom te da svi teški koncepti ili ideje budu pažljivo objašnjeni. Premda je svako poglavlje pisano stilom primjerenim disciplini o kojoj je riječ, sva poglavlja dijele određen broj zajedničkih obilježja. Ta su zajednička obilježja oblikovana s namjerom da omoguće čitateljima dublje proučavanje svake discipline (i određenih tema unutar nje). Svako je takvo poglavlje grupirano oko jednog broja ključnih tema. Osim toga, svako poglavlje sadržava i okvire koji identificiraju ključna istraživanja, istraživače i publikacije u danom području. Poglavlja završavaju navođenjem najvažnijih knjiga, internetskih izvora i vodećih časopisa u toj disciplini te nude čitatelju prijedloge za daljnje samostalno proučavanje.

Dodatne informacije

Izdavač EDUCA - nakladno društvo d.o.o.
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter