Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Razvoj dječjeg mozga

Razvoj dječjeg mozga

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-7351-33-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B0913

Broj strana:

220

Težina:

363 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

45,80 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ova knjiga pokazat će vam kako potaknuti i njegovati zdrav emocionalni i intelektualni razvoj djeteta te kako mu omogućiti balansiran, smislen i sretan život.

Daniel J. Siegel, neuropsihijatar i autor bestselera Mindsight (Uvid u um) te stručnjakinja u pitanjima roditeljstva Tina Payne Bryson nude revolucionaran pristup odgoju djeteta uz pomoć dvanaest ključnih strategija, objašnjavaju nova znanstvena otkrića o tome kako je dječji mozak umrežen te kako se razvija.

Jeste li znali da gornji dio mozga, kojim donosimo odluke te balansiramo emocije, nije u potpunosti razvijen sve do sredine dvadesetih godina. Kod male je djece čest slučaj da desni dio mozga, zadužen za emocije, preuzima kontrolu nad logikom lijevoga dijela mozga. Nije ni čudo da djeca doživljavaju tantrume, da se tuku ili se dure. Kada se ta otkrića primijene na svakodnevni život s djetetom, onda se svaka eksplozija, svađa ili strah može pretvoriti u priliku za integriranje i zdrav razvoj dječjega mozga.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova knjiga pokazat će vam kako potaknuti i njegovati zdrav emocionalni i intelektualni razvoj djeteta te kako mu omogućiti balansiran, smislen i sretan život. Daniel J. Siegel, neuropsihijatar i autor bestselera Mindsight (Uvid u um) te stručnjakinja u pitanjima roditeljstva Tina Payne Bryson nude revolucionaran pristup odgoju djeteta uz pomoć dvanaest ključnih strategija, objašnjavaju nova znanstvena otkrića o tome kako je dječji mozak umrežen te kako se razvija. Jeste li znali da gornji dio mozga, kojim donosimo odluke te balansiramo emocije, nije u potpunosti razvijen sve do sredine dvadesetih godina. Kod male je djece čest slučaj da desni dio mozga, zadužen za emocije, preuzima kontrolu nad logikom lijevoga dijela mozga. Nije ni čudo da djeca doživljavaju tantrume, da se tuku ili se dure. Kada se ta otkrića primijene na svakodnevni život s djetetom, onda se svaka eksplozija, svađa ili strah može pretvoriti u priliku za integriranje i zdrav razvoj dječjega mozga.

Dodatne informacije

Izdavač Harfa
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter