Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

22.488

Facebook slicica

Katalog

Osnove socijalne pedagogije

Osnove socijalne pedagogije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-30251-8

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

N1161

Broj strana:

268

Težina:

663 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

46,20 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

U sveučilišnom udžbeniku Osnove socijalne pedagogije autori nude vlastito, na iskustvu, znanstvenim i teorijskim spoznajama utemeljeno viđenje poremećaja u ponašanju, posebno obrazlažući potrebu, mogućnosti i sadržaje socijalnopedagoškog rada s društvenim skupinama i pojedincima. Uz informacije o svim aspektima socijalne pedagogije kao zasebne znanstvene discipline i profesije, udžbenik sadržava i taksativan prikaz pojedinih poremećaja u ponašanju, uključujući njihove etiološke, fenomenološke i tretmanske aspekte.

Osnove socijalne pedagogije usmjerene su na razumijevanje pojave poremećaja u ponašanju u djece i mladih te pronalaženje odgojnih i drugih putova kojima je neželjeno ponašanje djece i mladih moguće usmjeriti prema drugim, društveno prihvatljivijim i individualno konstruktivnijim modelima ponašanja, poštujući zadanosti konkretnoga društvenog prostora i vremena. Udžbenik je ponajprije namijenjen studentima studija socijalne pedagogije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu.
Udžbenik može biti od iznimne koristi i studentima pedagogije, socijalnog rada, kriminalistike, psihologije, prava i sociologije, ali i zadovoljiti intelektualnu znatiželju i onih čitatelja čije su intelektualne preokupacije vezane za različite kategorije djece i mladih s teškoćama socijalne integracije, neovisno o njihovoj profesiji.

Iz sadržaja...

I. dio: UVOD U SOCIJALNU PEDAGOGIJU (Razvoj socijalne pedagogije, Suvremena socijalna pedagogija, Socijalna pedagogija kao znanstvena disciplina, Teorije socijalne pedagogije, Profesionalni identitet socijalnih pedagoga, Temelji, moć i granice socijalnopedagoških intervencija)
II. dio: POREMEĆAJI U PONAŠANJU DJECE I MLADIH - SOCIJALNOPEDAGOŠKA PERSPEKTIVA ( Pojmovna određenja poremećaja u ponašanju djece i mladih, Etiologija poremećaja u ponašanju, Društveno značenje poremećaja u ponašanju djece i mladih, Fenomenologija poremećaja u ponašanju)

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x245
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U sveučilišnom udžbeniku Osnove socijalne pedagogije autori nude vlastito, na iskustvu, znanstvenim i teorijskim spoznajama utemeljeno viđenje poremećaja u ponašanju, posebno obrazlažući potrebu, mogućnosti i sadržaje socijalnopedagoškog rada s društvenim skupinama i pojedincima. Uz informacije o svim aspektima socijalne pedagogije kao zasebne znanstvene discipline i profesije, udžbenik sadržava i taksativan prikaz pojedinih poremećaja u ponašanju, uključujući njihove etiološke, fenomenološke i tretmanske aspekte. Osnove socijalne pedagogije usmjerene su na razumijevanje pojave poremećaja u ponašanju u djece i mladih te pronalaženje odgojnih i drugih putova kojima je neželjeno ponašanje djece i mladih moguće usmjeriti prema drugim, društveno prihvatljivijim i individualno konstruktivnijim modelima ponašanja, poštujući zadanosti konkretnoga društvenog prostora i vremena. Udžbenik je ponajprije namijenjen studentima studija socijalne pedagogije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. Udžbenik može biti od iznimne koristi i studentima pedagogije, socijalnog rada, kriminalistike, psihologije, prava i sociologije, ali i zadovoljiti intelektualnu znatiželju i onih čitatelja čije su intelektualne preokupacije vezane za različite kategorije djece i mladih s teškoćama socijalne integracije, neovisno o njihovoj profesiji. Iz sadržaja... I. dio: UVOD U SOCIJALNU PEDAGOGIJU (Razvoj socijalne pedagogije, Suvremena socijalna pedagogija, Socijalna pedagogija kao znanstvena disciplina, Teorije socijalne pedagogije, Profesionalni identitet socijalnih pedagoga, Temelji, moć i granice socijalnopedagoških intervencija) II. dio: POREMEĆAJI U PONAŠANJU DJECE I MLADIH - SOCIJALNOPEDAGOŠKA PERSPEKTIVA ( Pojmovna određenja poremećaja u ponašanju djece i mladih, Etiologija poremećaja u ponašanju, Društveno značenje poremećaja u ponašanju djece i mladih, Fenomenologija poremećaja u ponašanju)

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter