Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Neizgovorena pitanja i psihologični odgovori

Neizgovorena pitanja i psihologični odgovori

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-313-468-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M4707

Broj strana:

209

Težina:

335 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

37,90 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Pitanja su važna jer ćemo se s pomoću njih približiti odgovorima. Ali samo ako ih uspijemo postaviti ili barem naslutiti, ako ne i izgovoriti. Važno je znati bojimo li se nekih tema i ostavljamo li pitanja o njima dirljivo neizgovorenima. Pitanja kao da vise u zraku. Tu su, a nisu izgovorena. To neizgovaranje katkad boli, straši, zabrinjava. Nakon knjige Neizgovorena pitanja i odgovori, Ljubica Uvodić-Vranić nastavlja podsjećati nas na naša neizgovorena pitanja, ovaj put dajući im i psihologične odgovore, u skladu s naslovom svoje donedavne kolumne u Večernjem listu. Kako primjećuje dr. sc. Rea Fulgosi Masnjak: Ova neizgovorena pitanja su i po težini i vrsti tema problema nastavak na prethodnu knjigu s istim naslovom. A obrađene su teme vrlo životne i raznolike.

Govori se o ozbiljnim i važnim pitanjima u partnerskim, poslovnim, prijateljskim i rodbinskim odnosima. Zbog toga se tu nalazi i teška, ali vrlo aktualna tema, kriza morala. I strah od gubitka morala – još pogubnije. I lažno opravdanje za vlastito nepostupanje: tvrdnja kako tobože morala više nema... Ljubica Uvodić-Vranić nudi nam i u ovoj knjizi pregršt tema s primjerima pitanja i odgovora iz svoje prakse, uvjerena da do nekih vlastitih pitanja katkad možemo doći čitajući neka tuđa.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x225
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Pitanja su važna jer ćemo se s pomoću njih približiti odgovorima. Ali samo ako ih uspijemo postaviti ili barem naslutiti, ako ne i izgovoriti. Važno je znati bojimo li se nekih tema i ostavljamo li pitanja o njima dirljivo neizgovorenima. Pitanja kao da vise u zraku. Tu su, a nisu izgovorena. To neizgovaranje katkad boli, straši, zabrinjava. Nakon knjige Neizgovorena pitanja i odgovori, Ljubica Uvodić-Vranić nastavlja podsjećati nas na naša neizgovorena pitanja, ovaj put dajući im i psihologične odgovore, u skladu s naslovom svoje donedavne kolumne u Večernjem listu. Kako primjećuje dr. sc. Rea Fulgosi Masnjak: Ova neizgovorena pitanja su i po težini i vrsti tema problema nastavak na prethodnu knjigu s istim naslovom. A obrađene su teme vrlo životne i raznolike. Govori se o ozbiljnim i važnim pitanjima u partnerskim, poslovnim, prijateljskim i rodbinskim odnosima. Zbog toga se tu nalazi i teška, ali vrlo aktualna tema, kriza morala. I strah od gubitka morala – još pogubnije. I lažno opravdanje za vlastito nepostupanje: tvrdnja kako tobože morala više nema... Ljubica Uvodić-Vranić nudi nam i u ovoj knjizi pregršt tema s primjerima pitanja i odgovora iz svoje prakse, uvjerena da do nekih vlastitih pitanja katkad možemo doći čitajući neka tuđa.

Dodatne informacije

Izdavač Profil
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter