Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Nastavnik u kvalitetnoj školi - Posebne sugestije nastavnicima koji u razredu pokušavaju primijeniti ideje iz knjige Kvalitetna škola

Nastavnik u kvalitetnoj školi - Posebne sugestije nastavnicima koji u razredu pokušavaju primijeniti ideje iz knjige Kvalitetna škola

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-6101-31-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9630

Broj strana:

148

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Razglog zašto bi program kvalitetne škole mogao uspjeti jest to što se on temelji na novoj teoriji - teoriji izbora. To je prvi program za poboljšanje škola koji se temelji na toj teoriji. Gotovo svi programi temelje se na staroj teoriji podražaja i reakcija - što dovodi do šefovanja, a ono je uzrok gotovo svih postojećih problema i u obrazovanju i u gospodarstvu. Nastavnici koji su volji potruditi se i doznati nešto o teoriji izbora te poučiti svoje učenike o njoj, uspjet će jer će znati zašto su uspješni. Kvalitetnom školom može postati svaka škola čije je osoblje spremno za takav trud. Svrha je ove knjige uputiti nastavnike kako da ta teorija zaživi u njihovim razredima.

Iz knjige

Malo učenika u tradicionalnim školama kvalitetno radi, jer ono što se od njih traži i kako se traži ne poboljšava kvalitetnu njihova života. To nije slučaj samo s učenicima! I nastavnici, kad se s njima ne postupa kao s profesionalcima (gotovo nikad) vjeruju da to što se i kako se od njih traži ne poboljšava kvalitetnu njihova života.

Opće je poznato da društvo i mnogi roditelji ne vjeruju da ono što se događa u školama povećava kvalitetu njihova života. Svrha je kvalitetnih škola promijeniti to nesretno stanje tako da učenici, natavnici, roditelji i općinstvo povjeruju da ono što se u školama događa povećava kvalitetu njihova života. (...)


Evo šest uvjeta za kvalitetan rad u školi koji vam mogu poslužiti kao ideje voditelje u poučavanju. Ugradite li te uvjete u vašu nastavu, učenici će početi kvalitetno raditi i uživati u školi. Iako su ti uvjeti jasni i razumljivi, nije ih lako ostvariti i zato ću u drugim poglavljima knjige pisati o tomu kako ih ugraditi u nastavu: Razredna sredina mora biti ugodna i poticajna; Od učenika treba tražiti da rade isključivo nešto korisno; Od učenika se uvijek traži da rade najbolje što mogu; Od učenika se traži da ocjenjuju i poboljšavaju svoj rad; Kvalitetan rad uvijek godi; Kvalitetan rad nikad nije destruktivan.

  • Originalni naziv: The Quality School Teacher...
  • Prevodilac: Božica Jakovlev
  • Izdanje: 1
  • Godina: 1999
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Razglog zašto bi program kvalitetne škole mogao uspjeti jest to što se on temelji na novoj teoriji - teoriji izbora. To je prvi program za poboljšanje škola koji se temelji na toj teoriji. Gotovo svi programi temelje se na staroj teoriji podražaja i reakcija - što dovodi do šefovanja, a ono je uzrok gotovo svih postojećih problema i u obrazovanju i u gospodarstvu. Nastavnici koji su volji potruditi se i doznati nešto o teoriji izbora te poučiti svoje učenike o njoj, uspjet će jer će znati zašto su uspješni. Kvalitetnom školom može postati svaka škola čije je osoblje spremno za takav trud. Svrha je ove knjige uputiti nastavnike kako da ta teorija zaživi u njihovim razredima. Iz knjige Malo učenika u tradicionalnim školama kvalitetno radi, jer ono što se od njih traži i kako se traži ne poboljšava kvalitetnu njihova života. To nije slučaj samo s učenicima! I nastavnici, kad se s njima ne postupa kao s profesionalcima (gotovo nikad) vjeruju da to što se i kako se od njih traži ne poboljšava kvalitetnu njihova života. Opće je poznato da društvo i mnogi roditelji ne vjeruju da ono što se događa u školama povećava kvalitetu njihova života. Svrha je kvalitetnih škola promijeniti to nesretno stanje tako da učenici, natavnici, roditelji i općinstvo povjeruju da ono što se u školama događa povećava kvalitetu njihova života. (...) Evo šest uvjeta za kvalitetan rad u školi koji vam mogu poslužiti kao ideje voditelje u poučavanju. Ugradite li te uvjete u vašu nastavu, učenici će početi kvalitetno raditi i uživati u školi. Iako su ti uvjeti jasni i razumljivi, nije ih lako ostvariti i zato ću u drugim poglavljima knjige pisati o tomu kako ih ugraditi u nastavu: Razredna sredina mora biti ugodna i poticajna; Od učenika treba tražiti da rade isključivo nešto korisno; Od učenika se uvijek traži da rade najbolje što mogu; Od učenika se traži da ocjenjuju i poboljšavaju svoj rad; Kvalitetan rad uvijek godi; Kvalitetan rad nikad nije destruktivan.

Dodatne informacije

Izdavač EDUCA - nakladno društvo d.o.o.
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter