Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Kako razumjeti realitetnu terapiju - Metaforički pristup

Kako razumjeti realitetnu terapiju - Metaforički pristup

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-180-065-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K9648

Broj strana:

111

Težina:

220 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,50 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Crpeći iskustvo iz terapeutske prakse s klijentima, razgovora sa sudionicima radionica, te primjera iz svakodnevnog života, autor objašnjava kako metafore, analogije i usporedbe mogu osvijetliti način na koji promatramo svijet. Osim objašnjenja specifičnih metafora i onoga što nam one govore, u knjigu su uključeni razgovori s klijentima i upitnici koje čitatelji mogu koristiti kako bi analizirali vlastite osjećaje i imali bolju kontrolu nad svojim životom.

Iz predgovora
Ova ugodna i zanimljiva knjiga sadrži desetke kratkih metafora i anegdota koje pojašnjavaju i čine razumljivima neke najdublje istine o ljudskoj naravi, te o načinima upravljanja našim ponašanjem radi što djelotvornijeg zadovoljenja potreba. Ova konkretna i specifična objašnjenja proširuju načela realitetne terapije tako da ih profesionalac može primjenjivati i na klijente, pacijente ili studente.
Još značajniji doprinos ove izvrsne knjige jest činjenica što je Bob Wubbolding, moj bliski suradnik, učinio realitetnu terapiju dostupnu svima. Kada sam razvijao zamisli teorije kontrole i realitetne terapije, cilj mi je bio učiniti mentalno zdravlje pristupačnim običnom čovjeku. Ponosan sam kada vidim da je Bob Wubbolding otišao još dalje u tom smjeru. U svojoj prethodnoj, iznimno kvalitetnoj knjizi, Primjena realitetne terapije, ovu je metodu opisao jasno i precizno. U ovoj knjizi otišao je još dalje u konkretiziranju načela teorije kontrole i realitetne terapije. Smatram ovu knjigu iznimno važnom za razumijevanje i primjenu realitetne terapije i preporučujem je svima koji žele spoznati kako urediti svoj život. (dr. William Glasser)

  • Originalni naziv: Understanding Reality...
  • Prevodilac: Biserka Sladović
  • Izdanje: 2
  • Godina: 1998
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Crpeći iskustvo iz terapeutske prakse s klijentima, razgovora sa sudionicima radionica, te primjera iz svakodnevnog života, autor objašnjava kako metafore, analogije i usporedbe mogu osvijetliti način na koji promatramo svijet. Osim objašnjenja specifičnih metafora i onoga što nam one govore, u knjigu su uključeni razgovori s klijentima i upitnici koje čitatelji mogu koristiti kako bi analizirali vlastite osjećaje i imali bolju kontrolu nad svojim životom. Iz predgovora Ova ugodna i zanimljiva knjiga sadrži desetke kratkih metafora i anegdota koje pojašnjavaju i čine razumljivima neke najdublje istine o ljudskoj naravi, te o načinima upravljanja našim ponašanjem radi što djelotvornijeg zadovoljenja potreba. Ova konkretna i specifična objašnjenja proširuju načela realitetne terapije tako da ih profesionalac može primjenjivati i na klijente, pacijente ili studente. Još značajniji doprinos ove izvrsne knjige jest činjenica što je Bob Wubbolding, moj bliski suradnik, učinio realitetnu terapiju dostupnu svima. Kada sam razvijao zamisli teorije kontrole i realitetne terapije, cilj mi je bio učiniti mentalno zdravlje pristupačnim običnom čovjeku. Ponosan sam kada vidim da je Bob Wubbolding otišao još dalje u tom smjeru. U svojoj prethodnoj, iznimno kvalitetnoj knjizi, Primjena realitetne terapije, ovu je metodu opisao jasno i precizno. U ovoj knjizi otišao je još dalje u konkretiziranju načela teorije kontrole i realitetne terapije. Smatram ovu knjigu iznimno važnom za razumijevanje i primjenu realitetne terapije i preporučujem je svima koji žele spoznati kako urediti svoj život. (dr. William Glasser)

Dodatne informacije

Izdavač Alinea
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter