Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Kako dijete govori? - Razvoj govora i jezika, najčešći poremećaji jezično-govorne komunikacije djece predškolske dobi

Kako dijete govori? - Razvoj govora i jezika, najčešći poremećaji jezično-govorne komunikacije djece predškolske dobi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-7685-13-3

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

M4705

Broj strana:

80

Težina:

226 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

Ovaj priručnik nastao je kao plod dugogodišnjeg rada i iskustva koje je grupa logopeda stjecala kroz rad s djecom u vrtićima grada Zagreba.
Namijenjen je prvenstveno roditeljima, kako bi im pomogao u odgovorima na pitanja ili nedoumice vezane za jezično-govorni razvoj djeteta te ih usmjerio u daljnjim postupcima. Namijenjen je i odgojiteljima, pedijatrima i ostalim stručnjacima - osobama koji su u neposrednom kontaktu s djecom i ne bave se isključivo govorom, ali su u prilici promatrati i pratiti djetetov cjelokupni razvoj te uočiti zaostajanja i teškoće koje ono možda ima i na području jezično-govornog razvoja.
Ne moramo biti stručnjaci kako bismo uvidjeli koliko je važan predškolski period djetetova razvoja. Tada se stvaraju bitni temelji za daljnju nadgradnju. U relativno kratkom vremenskom periodu života dijete treba ovladati motoričkom domenom svoga tijela i govorom, doseći određenu razinu spoznajnog, socijalnog i emocionalnog razvoja. Sva područja djetetova razvoja međusobno se isprepleću i u određenoj mjeri utječu jedno na drugo.
Treba imati na umu da svako dijete ima svoju individualnu razvojnu liniju, no bitno je znati do koje mjere ta linija može odstupati, kada neko odstupanje procijeniti kao zaostajanje ili teškoću, pa sukladno tomu, kada i kako pomoći djetetu u ublažavanju i/ili uklanjanju teškoća.
U ovom priručniku s logopedskog stajališta promatramo jezično-govorni aspekt djetetova razvoja. Poznato je da je govorno-jezična komunikacija svojstvena isključivo ljudskoj vrsti. Govor je optimalan i najučinkovitiji način primanja i prenošenja informacija, usvajanja novih znanja, sredstvo socijalizacije. Koliko je bitan kazuje činjenica da je danas skoro nemoguće izdvojiti segment života i djelovanja čovjeka u kojem govor i jezik nisu bitan aspekt djelovanja i pokretači razvoja. I danas, bez obzira na napredak tehnologije, govor ipak ostaje osnovno sredstvo komunikacije među ljudima.
Uredno razvijen govor i jezik preduvjeti su za primjeren razvoj djeteta, za njegovo uspješno školovanje i profesionalno opredjeljenje, a kasnije i za stručno napredovanje. Stoga je naš priručnik doprinos da djetetu najbliži - roditelji, pedijatri i odgojitelji u vrtiću, budu što bolje i na jednom mjestu informirani o procesu ranog govorno-jezičnog razvoja, o poremećajima koji mogu pratiti taj razvoj, mjerama prevencije i važnosti ranog uočavanja teškoća te po potrebi pravovremenog uključivanja djeteta u odgovarajući oblik terapije.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovaj priručnik nastao je kao plod dugogodišnjeg rada i iskustva koje je grupa logopeda stjecala kroz rad s djecom u vrtićima grada Zagreba. Namijenjen je prvenstveno roditeljima, kako bi im pomogao u odgovorima na pitanja ili nedoumice vezane za jezično-govorni razvoj djeteta te ih usmjerio u daljnjim postupcima. Namijenjen je i odgojiteljima, pedijatrima i ostalim stručnjacima - osobama koji su u neposrednom kontaktu s djecom i ne bave se isključivo govorom, ali su u prilici promatrati i pratiti djetetov cjelokupni razvoj te uočiti zaostajanja i teškoće koje ono možda ima i na području jezično-govornog razvoja. Ne moramo biti stručnjaci kako bismo uvidjeli koliko je važan predškolski period djetetova razvoja. Tada se stvaraju bitni temelji za daljnju nadgradnju. U relativno kratkom vremenskom periodu života dijete treba ovladati motoričkom domenom svoga tijela i govorom, doseći određenu razinu spoznajnog, socijalnog i emocionalnog razvoja. Sva područja djetetova razvoja međusobno se isprepleću i u određenoj mjeri utječu jedno na drugo. Treba imati na umu da svako dijete ima svoju individualnu razvojnu liniju, no bitno je znati do koje mjere ta linija može odstupati, kada neko odstupanje procijeniti kao zaostajanje ili teškoću, pa sukladno tomu, kada i kako pomoći djetetu u ublažavanju i/ili uklanjanju teškoća. U ovom priručniku s logopedskog stajališta promatramo jezično-govorni aspekt djetetova razvoja. Poznato je da je govorno-jezična komunikacija svojstvena isključivo ljudskoj vrsti. Govor je optimalan i najučinkovitiji način primanja i prenošenja informacija, usvajanja novih znanja, sredstvo socijalizacije. Koliko je bitan kazuje činjenica da je danas skoro nemoguće izdvojiti segment života i djelovanja čovjeka u kojem govor i jezik nisu bitan aspekt djelovanja i pokretači razvoja. I danas, bez obzira na napredak tehnologije, govor ipak ostaje osnovno sredstvo komunikacije među ljudima. Uredno razvijen govor i jezik preduvjeti su za primjeren razvoj djeteta, za njegovo uspješno školovanje i profesionalno opredjeljenje, a kasnije i za stručno napredovanje. Stoga je naš priručnik doprinos da djetetu najbliži - roditelji, pedijatri i odgojitelji u vrtiću, budu što bolje i na jednom mjestu informirani o procesu ranog govorno-jezičnog razvoja, o poremećajima koji mogu pratiti taj razvoj, mjerama prevencije i važnosti ranog uočavanja teškoća te po potrebi pravovremenog uključivanja djeteta u odgovarajući oblik terapije.

Dodatne informacije

Izdavač Planet Zoe
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter