Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Bistro dijete - Razumijevanje i poticanje razvoja vašeg djeteta

Bistro dijete - Razumijevanje i poticanje razvoja vašeg djeteta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-6101-63-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9597

Broj strana:

144

Težina:

560 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

49,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga je dragocjen vodič onim roditeljima koji žele poticati razvoj svoje djece (sadržaj knjige odnosi se na djecu od dvije i pol do pet godina starosti). Stručni savjeti pomoći će vam u prepoznavanju prirodnih talenata i sposobnosti vašeg djeteta, kao i u poticanju njihova razvoja. Sadrži brojne savjete, najčešća pitanja (i odgovore), prijedloge praktičnih aktivnosti za poticanje razvoja niza različitih djetetovih vještina i sposobnosti. U posebnim se tablicama navode savjeti o koordinaciji oka i ruke, jeziku, učenju, kretanju i socijalnom i emocionalnom razvoju.

Iz uvoda:

Između dvije i pol i pet godina vaše dijete se vrlo brzo razvija, ali još uvijek možete mnogo učiniti da mu pomognete u razvoju. Ono treba vašu stimulaciju i vođenje, poticanje povjerenja, ovladavanje vještinama učenja, pomoć u ostvarivanju odnosa s drugom djecom njegove dobi, poboljšavanje koordinacije oka i ruke i poticanje njegova sveukupnog razvoja. Svaki se dan mora suočiti s mnogim izazovima i prijeći mnoge prepreke. To je dio odrastanja. Ipak vaša aktivna potpora, poticaji i ohrabrivanje omogućit će da se razvije u bistro dijete.
Dok planirate program poticanja za vaše dijete, postoji mogućnost da se usredotočite na jedno određeno područje razvoja, dok nenamjerno zanemarujete ostala područja. Ali to je uvijek pogrešno. Na primjer, roditelji koji su toliko zabrinuti za djetetov napredak u učenju da zaborave na njegovu sposobnost druženja sa svojim vršnjacima, uskoro će uočiti da je dijete nesretno. Zato ova knjiga nudi cjelovit pregled koji uzima u obzir svaki vid razvoja vašeg djeteta. Kada se koristite prijedlozima iz knjige, kao izvorom ideja za poticanje vašeg djeteta, uvijek imajte uravnotežen pristup prema različitim područjima njegova razvoja.
Vaš stav prema poticanju određuje učinak i uspjeh vašeg sudjelovanja u razvoju djeteta. Primijetit ćete da njegov urođeni untuzijazam polako nestaje kada ga previše tjerate da ostvari neke ciljeve karakteristične za njegovu dobnu skupinu, kada potrošite previše vremena na program unapređivanja određenih vještina, kada postanete preosjetljivi na njegova postignuća. S druge pak strane, vidjet ćete da je dijete letargično ako ne pokazujete zanimanje za njegov napredak, ako se ne igrate s njim i ako budete nezainteresirani za njegovo stjecanje novih vještina. Stoga pokušajte naći prikladnu ravnotežu.

  • Originalni naziv: Bright Child: Understand...
  • Prevodilac: Snježana Ćuić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x260
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga je dragocjen vodič onim roditeljima koji žele poticati razvoj svoje djece (sadržaj knjige odnosi se na djecu od dvije i pol do pet godina starosti). Stručni savjeti pomoći će vam u prepoznavanju prirodnih talenata i sposobnosti vašeg djeteta, kao i u poticanju njihova razvoja. Sadrži brojne savjete, najčešća pitanja (i odgovore), prijedloge praktičnih aktivnosti za poticanje razvoja niza različitih djetetovih vještina i sposobnosti. U posebnim se tablicama navode savjeti o koordinaciji oka i ruke, jeziku, učenju, kretanju i socijalnom i emocionalnom razvoju. Iz uvoda: Između dvije i pol i pet godina vaše dijete se vrlo brzo razvija, ali još uvijek možete mnogo učiniti da mu pomognete u razvoju. Ono treba vašu stimulaciju i vođenje, poticanje povjerenja, ovladavanje vještinama učenja, pomoć u ostvarivanju odnosa s drugom djecom njegove dobi, poboljšavanje koordinacije oka i ruke i poticanje njegova sveukupnog razvoja. Svaki se dan mora suočiti s mnogim izazovima i prijeći mnoge prepreke. To je dio odrastanja. Ipak vaša aktivna potpora, poticaji i ohrabrivanje omogućit će da se razvije u bistro dijete. Dok planirate program poticanja za vaše dijete, postoji mogućnost da se usredotočite na jedno određeno područje razvoja, dok nenamjerno zanemarujete ostala područja. Ali to je uvijek pogrešno. Na primjer, roditelji koji su toliko zabrinuti za djetetov napredak u učenju da zaborave na njegovu sposobnost druženja sa svojim vršnjacima, uskoro će uočiti da je dijete nesretno. Zato ova knjiga nudi cjelovit pregled koji uzima u obzir svaki vid razvoja vašeg djeteta. Kada se koristite prijedlozima iz knjige, kao izvorom ideja za poticanje vašeg djeteta, uvijek imajte uravnotežen pristup prema različitim područjima njegova razvoja. Vaš stav prema poticanju određuje učinak i uspjeh vašeg sudjelovanja u razvoju djeteta. Primijetit ćete da njegov urođeni untuzijazam polako nestaje kada ga previše tjerate da ostvari neke ciljeve karakteristične za njegovu dobnu skupinu, kada potrošite previše vremena na program unapređivanja određenih vještina, kada postanete preosjetljivi na njegova postignuća. S druge pak strane, vidjet ćete da je dijete letargično ako ne pokazujete zanimanje za njegov napredak, ako se ne igrate s njim i ako budete nezainteresirani za njegovo stjecanje novih vještina. Stoga pokušajte naći prikladnu ravnotežu.

Dodatne informacije

Izdavač EDUCA - nakladno društvo d.o.o.
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter